– Тук-тук.

– Хто там?

– Виборці!

– Вам чого?

– Хочемо бачити кандидата! Є серйозна розмова! Ми вирішили, що треба особисто познайомитися з ним. А може він не такий хороший, як пишуть в газетах?

– Та як ви можете так думати?!

– Таки можемо! Ваш кандидат виграє вибори, поїде і ми тут залишимося зі своїми проблемами. Так було минулого разу. А нам он треба гарні дороги зробити, теплу воду включити, ціни знизити, а зарплати підняти.

– Зачекайте, це все глобальні питання. Вони в компетенції влади, до якої наш кандидат ще не потрапив. Пишіть петицію до органів державної влади.

– Нема кому писати. І голова місцевої адміністрації, і міський голова пішли на вибори. А ваш кандидат, кажуть, чесний і порядний, та ще й допомогу по округу роздає. Дітей виборців у школу збирає, а пенсіонерів у санаторій возить.

– Так-так, наш кандидат найкращий. Он на час виборів у штабі двадцять осіб працевлаштував! Та он, власне, і він приїхав. Чого очі вирячили? Що, ніколи такого автомобіля не бачили? Це простий автомобіль економ класу, подарований кандидату його дружиною. Бо наш кандидат з народу. Сам на таке авто не заробив би. Він взагалі альтруїст. На вибори пішов заради виборців, щоб усі їх біди вирішити. І хоч він місяць тому до вас приїхав, та згадав усі ці краї. Він, виявляється, тут народився. Він – місцевий.

– Ну-ну, вітаю!!! Бачу вас зібралося чимало. У кого є питання на мої відповіді? Тільки пам’ятайте, що я не забуваю нічого. Як тільки стану депутатом, усе зроблю для вас. А поки що ось вам по двісті гривень. І зауважте, це в той час, коли інші дають по сто!

– Дякуємо вам! Зразу відчувається – щира людина. І де ви раніше були?

– Ви читали мою біографію-двотомник? Всього у своєму житті я досягав сам. І пройшовши такий довгий шлях, нарешті, у свої двадцять п’ять я відчув, що можу обігріти вас і нагодувати. Моє піклування ви повинні відчути серцем, а не розумом. Для мене головне не те, щоб сподобатися вам, а щоб була справедливість. А справедливість полягає і в тому, щоб ви не забули мене у виборчій дільниці.

– Та за кого ви нас маєте? Ми чесні виборці. Якщо взяли гроші від вас, то за вас і проголосуємо. Не переживайте. А якщо дасте нам ще по двісті, то ми й сусідів загітуємо. А ще ми, виборці, цінуємо таку рису як відкритість.

– Так-так, мало не забув. Це ж ви знаходитеся у орендованому мною дворищі. Отут просто у наметі ми й проводимо штабні наради. Бо цей трьохповерховий будинок належить місцевому олігарху і на його оренду в мене грошей немає. Я проживаю у своїй єдиній «комуналці», до якої вас завтра зводжу. Там і представляю свою передвиборчу програму під загальною назвою «Спаситель». Це й допоможе вам прийняти усвідомлений вибір.

Назарій Вівчарик, відповідальний редактор інтернет-сайту «Прочерк»

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Вуди 27.08.2012 18:19
намана! Пусть народ думает!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Оксана Мацюцька 27.08.2012 12:48
Коли журналістський матеріал оцінюють словом "живенько" і "умничка" - можна тільки образитись на рецензента.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Марго 27.08.2012 12:18
Живенько! ГЛАВНОЕ, ЖАНР, В КОТОРОМ УЖЕ МАЛО КТО СПОСОБЕН ПРАКТИКОВАТЬ. УМНИЧКА, НАЗАРИЙ! УСПЕХОВ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 [email protected] 27.08.2012 11:26
Дуже схоже на деяких молодих кандидатів, жалко Український народ,,який за 200 грн готовий хоть за покійника проголосувати. А загалом всі ці Андидати- анектоди, до влади як через терни до зірок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Вероніка 27.08.2012 10:52
Дуже схоже на передвиборчу кампанію Антона Яценка.Та ж халепа.Теж їздить,вдягає,о біцяє.А толку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Єлєна 27.08.2012 10:31
Назар, як то кажуть, "і смішно, і грішно". читати смішно, а вдумаюсь - сумно... так воно і є... ех. :cry:
а ти маладєц, шо написав! :D класно вийшло) що стало приводом?)) тебе хтось підкупити намагався?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 мммммммм... 27.08.2012 10:28
бред...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Гость 27.08.2012 09:54
Да, это похоже на нашу действительност ь.
Можно было бы поострее написать.
Молодец.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Вадим 27.08.2012 09:49
Пойдет :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100