19-20 жовтня 2024 року в м. Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee - UPC), за фінансової підтримки Душейка Григорія Петровича.

Фото: СК «Черкаські богатирі»

Це був другий по важливості турнір федерації UPC в 2024 році, тому очікувано він зібрав велику кількість пауерліфтерів з усіх куточків України - понад 250 спортсменів. Президент федерації UPC Богдан Юрійович Воробей, традиційно на відкритті змагань висловив повагу та вдячність Збройним Силам України, хвилиною мовчання всі спортсмени вшанували пам'ять загиблих. 

Богдан Юрійович Воробей зазначив, що змагання вийшли одними із наймасовіших за останні декілька років, попри всі складнощі сьогодення спортсмени знаходять сили і для систематичних тренувань і показують свої досягнення на помості. За ці два дні мали місце велика кількості рекордів не тільки України, а й Європи та світу. Високі результати показували не тільки досвідчені спортсмени, а й новачки. Окремі слова вдячності він висловив Григорію Петровичу Душейку, який підтримує кожен турнір федерації UPC, допомагає у розвитку та пропаганді спорту та здорового способу життя та постійно допомагає нашим захисникам, які боронять нашу землю.

На відкриття турніру завітав представник Черкащини, голова Іркліївської територіальної громади Писаренко Анатолій Миколайович, віце-президент федерації UPC, Почесний Президент СК “Черкаські богатирі” Григорій Петрович Душейко. Вони засвідчили підтримку керівництву  федерації  UPC, рефері, асистентам та керівництву федерації, відмітивши їх особливу роль в розвитку спорту в Україні, стабільну та кропітку працю всього колективу федерації у скрутні для нашої країни часи, побажали спортсменам високих результатів, а також висловили вдячність Збройним Силам України

Фото: СК «Черкаські богатирі»


Черкаські богатирі, капітаном команди якої є Даниленко Сергій Миколайович, також взяли участь в Кубку України UPC 2024. Спортсмени висловлюють щиру вдячність Почесному Президенту СК “Черкаські богатирі” - Душейку Григорію Петровичу, за можливість представляти Черкащину на всеукраїнських турнірах з пауерліфтингу. Спортсмени СК “Черкаські богатирі” здобули 30 нагород Кубку України UPC 2024 , в т.ч. 18 перших місць, і зокрема отримали такі нагороди. 

1) Боєчко Владислав - категорія майстри (50-54), аматори, вагова до 110 кг: жим лежачи (162,5 кг, що на 2,5 кг більше від свого попереднього досягнення) - 1 місце; екстремальний жим – 1  місце (підняв штангу 100 кг х 24 рази) K 23,25; жимове двоборство - 1 місце (підняв штангу 105 кг х 14 разів).

Владислав продемонстрував чудові результати, чекаємо на нові здобутки. До речі, він має вчене звання профе́сора та наукову ступінь доктора наук, що є чудовим прикладом для молоді.

2) Ніколаєва Анна - категорія оpen, аматори, вагова до 60 кг: жим лежачи (65 кг) - 1 місце.

Анна активно займається та поєднує різні види спорту, професійно займається баскетболом та легкою атлетикою, а найголовніше вона – молода мама. Як стверджує вона для неї в житті  головним є підтримка її чоловіка та тренера Віталія Решетняка.

Фото: СК «Черкаські богатирі»


3) Відняк Дмитро -  категорія open, аматори, вагова до 110 кг: пауерліфтинг (580 кг) - 3 місце; двоборство (390 кг) - 3 місце; станова тяга (240 кг) - 3 місце.

Дмитро на даний момент служить в Державній прикордонній службі України (ДПСУ), не дивлячись на високу зайнятість по службі, активно займається пауерліфтингом, а також тренується по стронгмену.

4) Солін Артур - тренер команди, категорія open, аматори, вагова до 100 кг: пауерліфтинг (727,5 кг) - 1 місце; двоборство (475 кг) - 1 місце; станова тяга (280 кг) - 1 місце; присідання (252,5 кг) - 1 місце; жим лежачи (195 кг) - 2 місце.

Здобув 2 місце по пауерліфтингу в абсолютній категорії.

Здобув 2 місце по двоборству в абсолютній категорії.

Здобув 2 місце по жиму лежачи в абсолютній категорії.

Артур перебуває на посаді начальника відділення з розмінування територій від вибухонебезпечних предметів в ДСНС Черкаської області. Готувався до змагань в складних умовах, перебуваючи в Херсонскій області, а також  тренував команду в режимі онлайн, і попри все продемонстрував вражаючі результати.

5) Ярмоленко Роман - категорія open, аматори, вагова до 82,5 кг: жим лежачи (145 кг) - 1 місце.

Виконав норматив майстра спорту з жиму лежачи.

Фото: СК «Черкаські богатирі»


6) Павленко Андрій - категорія майстри (40-44), аматори, вагова до 90 кг: пауерліфтинг (560 кг) - 1 місце; двоборство (370 кг) - 2 місце; присідання (190 кг) - 1 місце; жим лежачи (135 кг) - 2 місце; станова тяга (235 кг) - 1 місце.

7) Губа Микола - категорія open, аматори, вагова до 82,5 кг:  екстремальний жим – 3  місце (75 кг х 20 разів) KA 18,248.

8) Лоленко Сергій - категорія оpen, аматори, вагова до 110 кг: екстремальний жим – 1  місце (100 кг х 26 разів) KA 23,963; підйом штанги на біцепс (65 кг) - 2 місце.

9) Даниленко Сергій - капітан команди, категорія майстри (45-49), аматори, вагова до 100 кг: пауерліфтинг (572,5 кг) - 1 місце; двоборство (377,5 кг) - 1 місце; присідання (195 кг) - 1 місце; станова тяга (220 кг) - 1 місце; жим лежачи (157,5 кг) - 1 місце.

Виконав норматив майстра спорту з жиму лежачи.

Також, в командному заліку СК “Черкаські богатирі” стали другими на цьому турнірі.

Свої перемоги богатирі традиційно присвячують спортсмену клубу, який захищає Україну в лавах Збройних Сил - Онищаку Ігору.

До кінця року федерація UPC проведе ще два турніри: Кубок Києва (23 листопада) та Незламна Україна (21 грудня). Черкаські богатирі подали заявку на участь в Кубку Києва. Цей турнір буде завершальним для богатирів в 2024 році.

СК “Черкаські Богатирі”

реклама

Інші матеріали по темі:

bigmir)net TOP 100