Минулої суботи, 16 лютого, СК «ВІКІНГ» відзначився на наймасовішому та рекордному за кількістю спортсменів турнірі “Кубок Спарти UPC – 2019” з окремих вправ пауерліфтингу (двоборство, жим лежачи, станова тяга, екстремальний жим, підйом штанги на біцепс), який пройшов на Полтавщині в місті Хоролі.

52410532_2052824924814232_5016567070683299840_n
Аби продемонструвати боротьбу власного тіла із бойовим духом в різних дисциплінах, сюди з'їхалися найсильніші представники цього силового виду спорту з Полтавської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Київської областей, міст Миргорода, Черкас, Кременчука, Києва. Загалом очікувались динамічні та запеклі змагання 94 учасників у 128 номінаціях.

52713003_1912689102175299_1760907132179316736_n

Цього разу наймасовіша команда чорнобаївців була представлена в оновленому складі, з найсильніших спортсменів та дебютантів, які готові були відстоювати честь Черкаської області, рідного краю та селища.

Пауерліфтери старалися скласти гідну конкуренцію суперникам та, звісно, повернутися додому з чудовими результатами. Хоча вже не вперше встановлюють рекорди серед всіх федерацій за час існування пауерліфтингу в Україні за чисельністю спортсменів, які представляють один клуб на турнірі. Більшість з них є вже досвідченими, адже брали участь у чималій кількості змагань як Всеукраїнського, так і Світового рівня, і тому їм добре відомий дух суперництва.

Тож протягом усього дня у жорсткій боротьбі 14 мужніх хлопців та семеро тендітних дівчат СК «ВІКІНГ» виборювали першість, а вже надвечір їх чекала хвилина слави. На Кубку Спарти спортсмени встановили новий рекорд за чисельністю, де був заявлений 21 спортсмен в 36 номінаціях. Такого не робила ще жодна команда в Україні.

В їхньому арсеналі 27 золотих, 8 срібних, 1 бронзова та 6 нагород в Абсолютній першості, стали чемпіонами та призерами "Кубку Спарти UPC" з окремих вправ пауерліфтингу 2019, посівши призові місця.

Також команда брала участь в боротьбі за командну першість, де отримала загальне 2 місце.

Звісно, організаційне питання – найболючіше для спортсменів різних видів спорту, але не для чорнобаївських «ВІКІНГів», які мають чудову базу для тренувань і підтримку.

Організатор турніру« Кубок Спарти UPC»,  Олег Литвиненко з президентом СК ВІКІНГ Григорієм Душейком

Вже за складеною традицією повболівати за свою команду, надихнути на успішний виступ до Хоролу приїхав і президент Чорнобаївського спортивного клубу «ВІКІНГ» Григорій Петрович Душейко, організатор проведення чемпіонату Світу в м.Києві у листопаді 2018 року та один із спонсорів проведення Кубку СПАРТИ UPC в м. Хоролі.

Під час урочистого відкриття турніру він перш за все привітав атлетів з такою спортивною подією. Сказав, що проведення цього турніру – це черговий крок на шляху до популяризації спорту, який має дивовижні властивості, адже спорт об’єднує людей, знайомить між собою, зміцнює здоров’я, характер і волю людей, які ним займаються. Розвиває швидкість, спритність, реакцію, координацію, витривалість, терпіння і силу. На завершення побажав всім міцного здоров’я, благополуччя, щастя, миру добра, любові, достатку, успіхів завжди і в усьому, нових яскравих перемог як з метою отримання власних позитивних емоцій, так і з метою популяризації спорту в Україні.

Один з організаторів турніру Олег Литвиненко подякував Григорію Петровичу за велику організаційну підтримку турніру «Кубок Спарти UPC», вагомий внесок у розвиток федерації, пропаганду здорового способу життя, розвиток пауерліфтингу в Україні та на Міжнародному рівні і відзначив грамотою.

– Для мене це були лише другі і дуже серйозні випробування, до яких багато готувалася разом з тренером Вадимом Гришком, – ділиться враженнями атлетка Юлія Міняйло. – Пауерліфтингом займаюся всього четвертий місяць. Вперше у складі команди «ВІКІНГ» виступала на змаганнях в Києві минулого року. Боролася в своє задоволення, хоча неймовірно хвилювалася, але мені вдалося взяти першу, вагому для мене перемогу. В Хоролі на турнірі отримала шквал емоцій, все сподобалося, організатори постаралися на славу. Маю перше місце у підйомі штанги на біцепс. З нетерпінням чекаю на наступні тренування і щиро дякую за неймовірну підтримку Григорію Петровичу Душейку, капітану команди Валентину Гонтарю, який завжди все тримає під контролем, підказує, навчає. Безмежно дякую тренеру, чоловіку, який сам займається спортом і мене стимулює, аби я й надалі удосконалювала своє тіло і виховувала силу духу.

Змагальний дух завжди дає наснагу, і в цьому вкотре переконалися учасники спортивного клубу «ВІКІНГ». Хоча й була конкуренція, та результатами вони більше ніж задоволені і вкотре щиро дякують Григорію Петровичу, Президенту клубу, за організацію і духовну підтримку команди, за тепло душі і віру в них. А пауерліфтерам є до чого прагнути, тренуватися і доводити те, що вони здатні здобувати перемоги на спортивних аренах світу.

реклама
bigmir)net TOP 100