Багато років поспіль засновники сільськогосподарської корпорації «Дніпро» родина Душейків, що на Чорнобаївщині, напередодні 9 Травня і в День Перемоги вітають добрим словом та надають адресну матеріальну допомогу очевидцям та учасникам бойових дій, солдатським вдовам у тих селах, на землях яких господарюють.

IMG-b929d45553f84473d58e94fd95487313-V

Адже завжди готові йти назустріч шанованим людям, бо вважають своїм обов’язком підтримувати сивочолих ветеранів і не тільки в святковий день. За рахунок засновників в цих селах відремонтовано Меморіальні комплекси та Обеліски Слави.

Не дивлячись на прохолодну й дощову погоду в кожному населеному пункті біля пам’ятників загиблих воїнів відбулися святкові заходи, на які зібралися місцеві жителі, учнівська юнь. Всі з вдячністю згадували полеглих у роки Другої світової війни героїв-визволителів, вшановували людей праці, які своїм трудом відбудовували і возвеличували рідний край.

3

Звучали привітання від сільських голів, учнів школи, дирекції та представників сільськогосподарських товариств корпорації.

Аби вшанувати полеглих та низько вклонитися живим свідкам Другої світової війни на мітингу в Васютинцях побував Петро Григорович Душейко, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району».

1

Один із засновників корпорації «Дніпро», фінансовий директор Григорій Петрович Душейко 8 травня долучився до відзначення Дня пам’яті та примирення, який пройшов в Староковрайській школі, як виховний захід під назвою «Пам'ять вічно жива», а 9 травня як почесний гість був присутній в Степовому на мітингу з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

image-0-02-08-172ac2bad350d1a99c9c7c7dbd14896f96a6fabd758db65c4b507921957ed873-V

Кожен з них, звертаючись до присутніх, висловлював подяку і шану за збереження пам’яті про подвиг та звитягу ветеранів, наголошуючи, що ми не маємо права забувати, якою ціною була здобута Перемога. Адже це є нагадуванням нащадкам завжди прагнути миру, пам’ятати уроки минулого й не повторювати колишніх помилок. Живим бажали міцного здоров’я, щастя, мирного неба та віри в світле майбутнє.

Після урочистостей скорботною хвилиною мовчання пом’янули тих земляків, хто не повернувся з фронту, тих, хто став мучеником концтабору, усіх, хто боровся за волю й свободу нашої держави, та поклали квіти до підніжжя пам’ятників.

Продовжилися святкові заходи хвилюючими й щемливими тематичними художніми номерами учнів та вчителів місцевих шкіл, аматорів сільської сцени, які зворушували і викликали сльози у глядачів.

На жаль, ветеранів з кожним роком стає все менше, і вже на свято Перемоги приходять їхні діти, онуки та правнуки. Тож наш святий обов’язок берегти пам’ять про найдорожчих людей і передавати з покоління в покоління їх вічні спогади.

До фото підпис

Привітали з Днем Перемоги і учасника бойових дій 94-річного орденоносця Павла Васильовича Куща, уродженця Мирного, який пройшов шлях від Сталінграда до Берліна і нині проживає в доньки Валентини в смт. Чорнобай.

– Я дуже вдячна, що мого батька – одного із найстарших мешканців села – родина Душейків, односельці ніколи не забувають вітати, як з 9 Травня так і іншими святами, – говорить донька. – Для нього така увага, підтримка і конкретна допомога, як ковток свіжого повітря, який вселяє віру і надію у те, що він своє життя прожив недаремно.

реклама

Інші матеріали по темі:

bigmir)net TOP 100