Одразу два свята - День Конституції та День селавідзначили 28 червня в Степовому. І дорослі, і малі мешканці громади дружною родиною зібралися в залі ошатного сільського Будинку культури. А при вході в фойє відвідувачі заходу оглядали фотостенди, що висвітлювали життя громади.

Степове.

«Село частинка рідної землі, через життя всміхається мені. Тут рідні люди, тут моя любов лечу на крилах я до тебе знов...» - такими словами розпочала святкове дійство ведуча свята Світлана Депутат. А після цього на екрані демонструвався відеоролик, в якому своїми спогадами про історію села, його переселення ділилися односельці – шановані люди, які в минулому відіграли не малу роль у його розбудові, але, нажаль, вже пішли за межу вічності.

З вітальним словом до мешканців громади звернувся голова сільської ради Анатолій Писаренко, побажавши усім доброго здоров’я, добробуту та мирного неба. А ще вручив подяку за постійну допомогу та підтримку соціальної сфери села головним спонсорам і меценатам, засновникам СТОВ «Дніпро» родині Душейків в особі Григорія Петровича Душейка, який був присутній на заході. Під гарячі оплески односельців Григорію Петровичу піднесли запашний коровай, який за традицією розділили та пригостили всіх присутніх.

Вітаючи зі святами, Григорій Петрович подякував за гостинність, запевнивши мешканців громади, що родина Душейків і надалі буде підтримувати, допомагати та робити все можливе, щоб село розвивалося, а життя мешканців Степового було комфортним.

Степове

Увагою та подарунками від засновників товариства вшанували жителів села у різних номінаціях: найстарших, наймолодших, випускників школи, захисників України, народних умільців. Відзначили і господарів кращих садиб.

Вітали присутніх віршованими рядками і піснями наймолодші його мешканці. Протягом усього свята учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури – жіночий вокальний ансамбль «Срібне веретено» дарували односельчанам та гостям святковий настрій. Пісенний дарунок та привітання прозвучало і від сусідів з Лящівської громади.

На завершення під слова пісні «За столом збирається родина» всіх запросили в паркову зону пригоститися смачною кашею та степівським борщем, приготовленими умілими кухарями товариства Валентиною Гаврюшенко, Галиною Ільченко, Лесею Чепінко та Інною Федоренко.

Дітвора бавилася на ігрових атракціонах та пригощалася безкоштовно морозивом від родини Душейків. А фінальним акордом свята була запальна дискотека.

«Ми дякуєм Богу за те, що дає нам можливість відпочивати гарно і гуртом. Ніколи не нарікали на те, що мешкаємо в нашому селі. Степове живе, прагне кращого для себе і своїх діточок! Завдяки нашим працьовитим людям, нашим господарям – сільському голові Анатолію Писаренку та засновникам господарства родині Душейків - воно завжди підметене, обкошене, обсаджене квітами і деревцями і, головне, наше село особливе, і ми разом можемо зробити його ще кращим, аби лише молодь залишалася в селі», - зауважила під враженням від свята Надія Степанівна Лут, ветеран праці, в минулому бухгалтер СТОВ «Дніпро».

Гучно та весело відгуляли День села в суботу, 29 червня, й жителі Васютинець. Від старого до малого всі поспішали до сільського будинку культури на святкування та концерт. Перед початком урочистостей односельців і гостей зустрічала виставка робіт майстрині художньої вишивки Наталії Танцюри. Чудові вироби, створені молодою жінкою на полотні, відвідувачі з цікавістю розглядали, а охочі мали нагоду навіть придбати, що найбільше сподобалося. Діти, не гаючи часу, розважалася на атракціонах в сільському парку відпочинку та випробовувала новенький батут, який нещодавно встановили.

Васютинці

У глядацькому залі на прикрашеній рушниками, соняхами, кетягами калини сцені підвісили великий мультимедійний екран, де періодично показували історичні та пам’ятні моменти та відео-сюжети із життя васютинчан.

За доброю українською традицією Петру Григоровичу Душейку, якого запросили на свято, вручили запашний коровай, який потім розділили по шматочку між присутніми. У своєму виступі він, привітавши земляків з Днем Конституції та Днем села, зазначив, що долі сіл дуже схожі на долі людей. Васютинці, як і інші села, за роки свого існування пережило дуже багато різних періодів, як розквіту, так і занепаду, і подальша його доля в руках тих, хто любить село, хто живе тут і є патріотом свого рідного краю.

Васютинці0

Сільський голова Наталія Миколаївна Терещенко привітала присутніх та висловила вдячність засновниками товариства за постійну і значну підтримку й допомогу, односельчанам - за самовіддану працю, любов, вірність та високий внесок у добробут і розвиток рідного села. У святковому дійстві ведуча згадала подружжя Котурги Миколи Степановича та Валентини Володимирівни, які цими днями відзначили срібне весілля (25), та Будило Олександра Васильовича та Надію Михайлівну, які відсвяткували сапфірове весілля (45). Родзинкою стала шлюбна церемонія, яку провела на сцені начальник відділу ДРАЦС Чорнобаївського управління юстиції Наталія Миколаївна Данилевська. Вона вручила парам свідоцтво про шлюб, а від родини Душейків ювіляри отримали грошову винагороду.

Васютинці..

Піснею про рідне село привітала односельців його мешканка Валентина Олексієнко. Своїм майстерним виконанням, чистим, як дзвіночок, голосом вона вразила присутніх до глибини душі. Далі лунали музичні композиції у виконанні гостей, гурту «Перевесло» районного будинку культури та танцювльного колективу «Мальви» Чорнобаївського селищного будинку культури.

Васютинці....

Після концерту всіх охочих частували традиційною кашею з малосольними огірочками та запашною юшкою. Ввечері «живою» запальною музикою найвитриваліших мешканців та гостей села розважав місцевий музикант-аматор Іван Коробка.

=Вас.

Особливу подяку жителі Васютинець вкотре висловлюють усім організаторам свята, а особливо родині Душейків, що надала значну допомогу в його проведенні.

Подібні заходи з нагоди Дня Конституції України та Дня села відбулися того ж дня в Вереміївці, де родина Душейків також зробила свій вагомий внесок у їх проведення. Вдячні веремійчани з радістю зустрічали свого земляка, уродженця села, нині почесного голову асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петра Григоровича Душейка.

реклама
bigmir)net TOP 100