реклама

реклама

Бюджети місцевих громад, які приймають внутрішньо переміщених українців із постраждалих від бойових дій районів, отримають компенсацію з державного бюджету на оплату комунальних послуг при розміщенні людей. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у зверненні.

97aeb3041ff5a5ebd1f8744b1e330a56_1646915059_extra_large

«Для підтримки тих українських громад, які приймають наших переселенців із районів бойових дій уряд ухвалив рішення про компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг при розміщенні людей», – сказав Глава держави.

За попередньою оцінкою, громади щонайменше десяти областей України отримають кошти від центральної влади, щоб переміщені особи були забезпечені всім необхідним, зазначив Президент.

Крім того, за словами Володимира Зеленського, Кабінет Міністрів України розробив інструменти для стабілізації цін на пальне.

«На бензин, на дизель. Це робиться не тільки в контексті посівної кампанії, яку потрібно розпочинати, як завжди, дуже швидко, терміново, а й із розрахунку на потреби всіх наших громадян України. Щоб не було дефіциту пального в країні, щоб ціни були стабільними», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що парламент має невідкладно підтримати це рішення голосуванням.

«Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук уже займається організацією відповідного засідання», – додав Володимир Зеленський.

Про це йдеться на сайті ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100