реклама

реклама

1 Нині фахівці в ІТ індустрії затребувані. Мова піде про навчання в Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова (СУРА).

Де і як можна здобути спеціальність в сфері інформаційних технологій?

Можлива самоосвіта, навчання на безкоштовних або платних курсах і навчання в Університетах.

Як краще вчитися, щоб не наробити помилок? І які помилки можна наробити?

Інформації в цій сфері дуже багато, щоб не загубитися в цьому морі, треба чітко розуміти, що ти хочеш робити в ІТ індустрії. А як бути, коли ще й сам не знаєш? Коли вчишся самостійно, то опановуєш одне, потім розумієш, що треба щось зовсім інше. Те, за що взявся, – вже не цікавить, починаєш захоплюватися новими трендами. І результат – ґрунтовних знань так і не отримуєш.

Поспіх нам заважає в усьому. Так, ми бажаємо швидко навчитися і відразу почати працювати, але знання, отримані нашвидкуруч, – поверхневі.

Самоосвіта – це шлях для досвідчених. Інакше можна довго блукати в хащах зайвої інформації, придбати некорисні і навіть шкідливі звички і навички, від яких потім доведеться позбавлятися.

А все, що вам потрібно для успіху, – це добре засвоєна спеціальність в Східноєвропейському університеті.


2

Для оволодіння навичками навіть нескладної технології необхідно виділити час.  І таке поглиблене вивчення спеціальних предметів надасть університет СУРА

– ви почнете практикуватися на невеликих обсягах завдань в проектному форматі роботи з перших місяців навчання, будете мати постійне консультування зі спеціалістами в обраній сфері.

- Зараз чисельні онлайн школи і курси в інтернеті масово обіцяють створити «чудо-програміста» за декілька місяців, то чи є відмінність між випускниками університету та звичайних курсів?

Курсовий щвидкообуч формує вміння виконувати лише обмежений перелік робіт. Це згодиться на 2-4 роки при невпинному розвитку інформаційних технологій. При цьому не формуються навички комунікативного характеру, так звані «soft skills». Курси випускають, скоріш, слухняного співробітника «галери», який задовольняється «тим, що має», аніж амбітного, командного, проектного гравця.

Що таке «soft skills», які отримуєш в СУРА?

Вища освіта обов`язково приділяє увагу розвитку так званих «soft skills». До них відносяться: комунікативні здібності - важливо вміти спілкуватися, вміти показати себе з найкращих сторін; тайм-менеджмент – вміння організовувати свій час, щоб виконувати завдання вчасно; адаптивність – в світі все змінюється дуже швидко, тому корисно вміти змінювати власну думку про те чи інше; лідерські якості – такий скіл важливий для будь якого професіонала і суттєвою його складовою є стресостійкість; відповідальність – якщо збираєтесь працювати на себе - це надважливо.

Під час підготовки спеціалістів в галузі інформаційних технологій в університеті СУРА застосовується сучасний проектний підхід. Студент-ІТ’шник в СУРА – це учасник прое+ктної команди, яка працює під керівництвом досвідчених наставників -

3  

- практикуючих фахівців ІТ-компаній. Задача тьюторів та менторів – не диктувати конспекти з теоретичним матеріалом, а направляти студента, навчати вчитися. За роки такої співпраці студенти отримують актуальні знання, а ІТ-компанії – можливість придивитися і сформувати кадровий резерв з найбільш здібних молодих спеціалістів.

Серед успішних студентських дипломних робіт в Східноєвропейському університеті СУРА минулого року ми маємо:

«Розробка програмно-апаратного комплексу прогнозування кіберзагроз у фінансовому секторі»;

«Дослідження криптографічних та технічних методів захисту інформації автоматизованої системи»;

«Моделі та методи трансформації закладу вищої освіти в «Цифровий університет»;

«Розробка моделей та методів транспортної логістики на основі технології blockchain»;

"Інформаційно-аналітична складова в роботі служб соціального захисту населення в  умовах цифровізації».

Треба зауважити, що випускники Університету є цікавими і корисними для будь-якого бізнесу, вони роблять кар’єру в логістичних компаніях, трейдінгу, фінансовій та індустріальній сфері – і це не остаточний перелік. Попит на ІТ спеціалістів актуальний скрізь. Цифровізація нашого життя постійно потребує сучасних програмних продуктів.

В напрямку освіти у сфері ІТ Східноєвропейський університет ім. Рауфа Аблязова пропонує контрактну форму навчання за такими спеціальностями:

Спеціальність 124 Системний аналіз. Кваліфікація – Бакалавр з системного аналізу.

Спеціальність 051 Економіка.  Кваліфікація – Бакалавр , Магістр  цифрової економіки

4

Ліцензії закладу ТУТ

*Реклама

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100