реклама

реклама

Ввечері 5 серпня над східною частиною нашого регіону активізувалися атмосферні фронти, які проявили себе грозами та зливами. «Епіцентром дощової стихії» стала Золотоніська громада, де випало 25 мм, а це майже 2 декадних, або більше півмісячної норми дощу та відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності.

13092756_13092853_rain1_

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.

У Каневі та Чигирині випало по 5 мм, або 26-30% декадної норми. На решті території дощу не було.

Дощі поповнили вологозапаси грунту, але затримують збиральну кампанію, а висока вологість повітря сприяє враженню рослин грибковими хворобами.

За прогнозом, у найближчу добу прогнозуємо проходження через Черкащину атмосферного фронту із північного заходу, який проявить себе грозовими дощами. Надалі нестійка, з періодичними грозовими дощами погода утримається. Температура вночі 14-19°, вдень 27-32°. Для проведення польових та господарських робіт ефективно використовуйте «вікна хорошої погоди».

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Петрович 07.08.2022 03:56
Постригань знає про реальний стан погодт лише там де є метеостанції. В Кам'янці наприклад, дощ 5 серпня йшов з 18-ї години та з перервами цілу ніч. А скільки там було міліметрів хто знає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100