реклама

реклама

Український інститут книги пропонує українцям обрати 10 книжок на історичну тему, які можуть викласти у вільний доступ. Такий проект був розроблений з метою надати громадянам можливість ознайомитися з історією рідної країни та дізнатись про деталі деяких подій, що відбувались задовго до 2022 року.

1

Мета створення проекту – дати громадянам зрозуміти, чому зараз відбуваються бойові дії та що призвело до такого стану. До речі, ви й зараз можете отримати будь-яку історичну книгу зі знижкою. У цьому допомагають купони та промокоди на Codes.

До речі, зараз сучасна та класична українська література знаходиться у списку найпопулярніших, адже через війну багато іноземців зацікавились нашою культурою та історією країни. Поширення культури та літератури за межі країни – чудова перевага. Ви також можете долучитися до цього процесу, подарувавши книгу знайомому або другові, що проживає у іншій країні: для цього можна використати призначений для Yakaboo промокод на https://codes.com.ua/shops/yakaboo-ua.

Сучасна історія України: яка вона?

Сучасна історія України розпочалася з 1991 року, коли наша країна здобула незалежність. З тих пір українці пережили чимало історичних подій, а одна з них — найголовніша за всі — відбувається саме зараз. Проте далеко не всі розуміють, чому так сталось та розпочалася війна. Але це можна виправити завдяки книжкам, журналам, новинам, блогерам та історичним форумам: там можна знайти чимало фактів з історії, які вказують на причини сучасної війни.

На жаль, зараз велика кількість українців не знає авторів, які писали про історію, навіть не сучасну — але це не складно виправити. Український інститут книги пропонує великий список відповідної літератури, наприклад:

  1. Епплбом Енн, «Червоний голод. Війна Сталіна проти України».
  2. Забужко Оксана, «Notre Dame d'Ukraine: Українка в конфлікті міфологій».
  3. Кісь Оксана, «Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти».
  4. Патриляк Іван, «Перемога або смерть. Український визвольний рух у 1939-1960 роках».
  5. Плохій Сергій, «Козацький міф. Історія і націєтворення в епоху імперій».

У списку, що пропонує Український інститут, подано понад 100 талановитих авторів. Ви можете долучитися до цього проекту та обрати декілька книжок, які вважаєте ключовими для розуміння історії нашої країни — або ж додати свій варіант. Після завершення голосування книги-переможці будуть викладені у вільному доступі на сайті установи, щоб кожен громадянин зміг прочитати їх та краще пізнати історію власної країни.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100