реклама

реклама

Топові європейські футбольні першості вже давно здолали екватор змагань, тож зараз розгорається найбільш запекла боротьба за трофеї. У топ-5 доволі незвично виглядає чемпіонат Німеччини з футболу, який вже 10 років поспіль вигравала «Баварія». Попри статус абсолютного фаворита змагань, мюнхенська команда станом на 23-й тур не змогла впевнено вирватися вперед. «Баварія» хоч і йшла першою, але мала 49 очок, як і «Боруссія Дортмунд». «Уніон» дещо відставав, набравши 44 бали.

52334715-0e65-4e33-a6af-edb45cc9f2d1

Як і в чемпіонаті Німеччини з футболу, зберігається інтрига в Прем’єр-лізі Англії. Лондонський «Арсенал» продовжує очолювати таблицю, набравши за 26 турів 63 бали. Його переслідує «Манчестер Сіті», який відстав на 5 очок. Третім опинився «Манчестер Юнайтед» з 49 пунктами в активі. «Тоттенгем» мав 45, а «Ліверпуль» нарешті наблизився до зони Ліги чемпіонів, маючи 42 очка і 5 місце.

Чемпіонат Італії 2022/2023 — за «Наполі»: все майже вирішено

У поточному сезоні незвично виглядає і Серія А. Будучи в попередні роки доволі непередбачуваним турніром, чемпіонат Італії 2022/2023 вже не має інтриги стосовно імені переможця. Після 25 турів верхня частина його таблиці мала такий вигляд:

  1. Наполі (65 очок).
  2. Інтер (50).
  3. Лаціо (48).
  4. Рома (47).
  5. Мілан (47).
  6. Аталанта (42).
  7. Ювентус (35).

Навіть якщо неаполітанці ще кілька разів припустяться помилок, як у недавньому матчі з «Лаціо» (лише друга поразка в сезоні), навряд чи комусь вдасться їх обігнати.

Попри те, що ім’я майбутнього переможця чемпіонату Італії 2022/2023 вже не викликає сумнівів, турнір лишається цікавим. Адже в весняних матчах вболівальників чекає запекла боротьба команд за вихід в Лігу чемпіонів. На три з чотирьох вакантних місць претендує щонайменше 5 клубів, без урахування «Ювентуса».

Схожа ситуація спостерігається в Ла Лізі. «Барселона» після 24 турів очолювала таблицю, маючи 62 бали. «Реал» відстав від неї на 9 пунктів, набравши 53 очки. І хоч така різниця ще не здається критичною, проте гра «Барси» в захисті вселяє впевненість в її перемозі. Адже каталонська команда пропустила за сезон усього 8 голів. До того ж вона вже вибула з єврокубків, тоді як «Реал» продовжує виступати в ЛЧ, яка теж потребує додаткових витрат сил.

У Франції фаворит ПСЖ, але боротьба попереду

В чемпіонаті Франції впевнено лідирує ПСЖ, і така картина є цілком звичною для останніх років. Адже паризький клуб значно сильніший за конкурентів як за складом гравців, так і за фінансовими можливостями. Проте, така перевага не завадила тому ж «Ліллю» виграти Лігу 1 в позаминулому році. Цьогоріч нав’язати ПСЖ боротьбу здатен «Марсель». Після 26 турів його відставання від лідера складало 8 очок (55 проти 63). По 51 балу набрали «Монако» та «Ланс».

Швидкий виліт з Ліги чемпіонів (від «Баварії») залишає парижанам більше часу для підготовки до внутрішніх змагань, але вони є менш цікавими для гравців. Команді не завжди вдається знайти достатню мотивацію для повної викладки в Лізі 1, наслідком чого стають несподівані втрати очок. Тож у «Марселя» є шанси поборотися за титул.

Автор sport.ua: Сергій Циба

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100