реклама

реклама

У кінці лютого 2022 року український спорт раптово опинився у стані шоку. Усі внутрішні змагання було призупинено, не став виключенням й футбольний чемпіонат. Сезон закінчили достроково, учасників єврокубків визначили за місцями у турнірній таблиці на момент зимової паузи. Грати у футбол в Україні весною було неможливо, тож вболівальникам залишалося лише сподіватися на старт нового сезону. І ці очікування справдилися. 23 липня відбулися перші матчі УПЛ у 2022 році.

82c828bc-4c7e-4ef6-9442-3d691f4b2ff8

Воєнний час вніс суттєві корективи у регламент змагань. Грати доводиться з певними обмеженнями:

  • в першій частині сезону ігри проводилися лише на кількох стадіонах в Києві та на Західній Україні;
  • вболівальники на трибуни не допускаються;
  • у разі повітряної тривоги матч зупиняється, а учасники ховаються в укриття.

Звісно, говорити про якийсь серйозний розвиток футболу в Україні наразі не доводиться. Це підтверджують скромні досягнення клубів на міжнародній арені. У нинішніх умовах командам вкрай складно залучати якісних легіонерів, а без такого підсилення сподіватися на значні успіхи в Європі майже неможливо. Але на даному етапі головне те, що змагання проводяться.

Ліга чемпіонів 2023: підсумки виступів українських клубів та перспективи на майбутній сезон

У нинішньому розіграші Ліги чемпіонів брали участь дві українські команди. Київське «Динамо» розпочало турнір з другого кваліфікаційного раунду. Двоматчеве протистояння з турецьким «Фенербахче» завершилося перемогою підопічних Луческу (0:0, 2:1). Наступним суперником став австрійський «Штурм», якого киянам теж вдалося пройти (1:0, 2:1). А ось португальська «Бенфіка» виявилась динамівцям не по зубах (0:2, 0:3), і на цьому Ліга чемпіонів 2023 для них закінчилася.

«Шахтар» кваліфікувався до групи ЛЧ напряму як переможець УПЛ. Жереб втретє поспіль звів гірників з мадридським «Реалом», компанію старим знайомим склали німецький «Лейпціг» та шотландський «Селтік». Молода донецька команда загалом виступила пристойно, посівши третє місце. Це дало можливість зіграти навесні у Лізі Європи, де «Шахтар» дійшов до стадії 1/8. Враження від досить непоганого сезону було зіпсовано фінішною розгромною поразкою 1:7 від «Феєнорду», але залишається списати це на недосвідченість складу.

Виступи українців у Лізі чемпіонів 2023 завершено, попереду — наступний розіграш. У ньому знову візьмуть участь дві команди. Скоріше за все, це будуть «Шахтар» та «Дніпро-1», хоча у боротьбу теоретично ще може втрутитися луганська «Зоря». У чемпіона гарні шанси одразу опинитися на груповому етапі. Завадити цьому може лише перемога «Мілана» чи «Інтера» у ЛЧ за умови, що команда не потрапить до турніру через національну першість. У такому випадку доведеться зіграти на фінальному етапі плей-оф. Срібний призер УПЛ розпочне свій шлях з другого чи третього кваліфікаційного раунду.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100