реклама Делікат

Будь-який сучасний заміський будинок доповнюється великим набором функціональної техніки, яка обов'язково має бути і без неї складно прожити: комп'ютер, холодильник, мікрохвильова піч, газовий або електричний котел і багато іншого. Тим більше в деяких селищах чи віддалених районах міста якість електрики не дуже, тому за будь-якої грози чи нестабільної ситуації електричні прилади можуть вийти з ладу.

Тому рекомендується будь-якими способами захистити техніку. Один із найпростіших способів – купити Стабілізатор напруги для будинку та забезпечити стабільність струму. Стабілізатор може бути мережним, коли підключається тільки до певного пристрою за допомогою розетки або магістральним, коли відбувається встановлення на вході електрики до будинків. Останній варіант одразу захищає всі електричні пристрої на об'єкті.

Класифікація стабілізаторів

Найчастіше вибирають релейні стабілізатори, за допомогою яких забезпечується висока точність регулювання. Суть його в тому, що відбувається перемикання обмотки трансформатора з допомогою застосування реле. Під час роботи відбувається аналіз струму на вході та виході. Переваг такого виконання кілька:

  • невеликі габарити пристрою;
  • широкий діапазон регулювань;
  • низька чутливість до спотворення напруги;
  • тривалий термін роботи – близько десяти років.

Також виділяють електронні стабілізатори. Вони відрізняються наявністю силової та керуючої частини. У деяких випадках потрібно купити Інверторний стабілізатор напруги, щоб також ефективно справлятися з перепадами. Управління допускається у кількох режимах. Електронні стабілізатори відрізняються високою точністю, збереженням напруги під час стабілізації, а також безшумною роботою.

Параметри вибору

Стабілізатори можуть бути однофазними та трифазними. Там, де 220 В, то присутня лише одна фаза. Три фази необхідно для роботи складних та потужних електричних пристроїв на 380 В, а також для електричного котла. Другий параметр вибору – це потужність. Необхідно підрахувати суму потужності всіх електричних приладів у будинку та додати як запас 20-30%.

Точність стабілізації – це показник відхилення у менший чи більший бік. Бажано, щоб вона була в межах 5-7%, що забезпечить нормальні умови роботи всіх пристроїв. Спосіб встановлення залежить від особистих побажань клієнта, а виробники пропонують настінні та підлогові моделі.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100