реклама

реклама

Поступово рентгенівський метод дослідження патологічних процесів щелеп йде в минуле. У сучасних стоматологічних клініках його успішно замінює ефективніший спосіб діагностики – комп'ютерна томографія. Зробити КТ зубів можна в Люмідент – стоматологічна клініка в Києві, фахівці допоможуть пацієнту отримати інформацію про всі особливості будови зубного ряду та наявні патології.

За допомогою томографа виконується 3D діагностика, що надає тривимірні знімки областей порожнини рота, що досліджуються. Швидкий неінвазивний метод відрізняється безпекою та відсутністю дискомфорту для пацієнта.

9877 

Переваги проведення дентальної КТ. Показання до процедури

У порівнянні з іншими видами діагностики КТ зубів має очевидні переваги. Процес сканування триває близько однієї хвилини і відрізняється високою інформативністю для лікаря. Зважаючи на мінімальну дозу випромінювання апарату, процедуру можна повторювати в процесі лікування зубних захворювань. Наведені на знімку дані дозволяють детально розглянути анатомічну будову кісткових тканин пацієнта.

Серед показів до обстеження у клініках Києва виділяють такі:

●     вивчення щелепи після травми на предмет ушкоджень, вивихів та переломів;

●     виявлення патологій у процесі ортодонтичної корекції;

●     підготовка до операції;

●     пошук прихованого карієсу та інших процесів у зубних каналах;

●     здійснення контролю за проведенням лікування.

Незамінне проведення КТ щелепи у рамках процесу імплантації зубів – орієнтуючись на дані 3D знімка, фахівець Люмидент підбирає та встановлює відповідний імплант. До протипоказань для обстеження належать вагітність, дитячий вік та присутність у тілі кардіостимулятора.

76564  

Підготовка та проведення КТ зубів

Сучасна комп'ютерна томографія зубів у Києві не передбачає особливих вимог щодо підготовки. Фахівці Люмідент рекомендують пацієнтові відмовитися від їжі протягом кількох годин до обстеження, зняти металеві предмети та прикраси.

Залежно від типу патології, що діагностується, і фізіологічних особливостей пацієнта процедура може проводитися в будь-якому положенні тіла. Людину поміщають між сканерами, нерухомість скроневої та щелепної зон забезпечують фіксаторами. Далі включений томограф виконує обертання мобільної частини пристрою навколо голови та передає картинку на монітор спеціаліста. За короткий час обстеження створюється близько 300 3D знімків зубів та інших областей щелепи.

Неприємних відчуттів протягом обстеження пацієнт не відчуває крім необхідності збереження знерухомленого становища. Під час роботи сканера можливий шум, який є нормою для такого дослідження.

Що показує КТ зубів

Результатом сканування томографа Люмидент є точне тривимірне зображення, що містить повну інформацію про особливості щелепи пацієнта. Пошарові знімки передають картину у кількох проекціях – за ними стоматолог вивчає судини, пазухи, канали.

КТ зубів у Києві дозволяє побачити:

●     патології носових пазух;

●     стан пломб та коронок;

●     розташування коренів та каналів;

●     наявні порушення щелепи.

Високоточний 3d знімок зубів забезпечує можливість встановити характер захворювань та вивчити особливості зубощелепної системи. В імплантації томографія допомагає правильному плануванню подальшої установки імпланта – на підставі даних фахівець підбирає імплантат точного розміру, що виключає надмірне навантаження на кісткові тканини.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100