реклама

реклама

Війна - це не тільки обстріли, руйнування, втрати та невизначеність. Це ще й підтримка, надія та віра. У тому, щоб не ігнорувати свята навіть під час таких страшних випробувань, як війна, сенс є - впевнені в благодійній організації «БФ «Help For Ukraine», які організували незвичну місію до Канівської санаторної школи.

photo_5202070655728735131_y

В рамках програми забезпечення діток в дитбудинках дитячими ліжками, що реалізується фондом, волонтери привезли вихованцям 20 ліжок, ламелей, матраців і теплих ковдр, одяг і взуття. Окрім солодких подарунків, волонтери привезли ще одну несподіванку – святкове частування від Віце-президента Асоціації шеф-кухарів України, співвласника, бренд-шефа групи ресторанів «Наживо» River Stone Олексія Повторейка. Який відомий на всю Україну благодійними частуваннями на користь ЗСУ ще до повномасштабного вторгнення та співпрацею з багатьма іншими благодійними фондами.

Новый проект9 - frame at 0m10s1

Гуманітарна допомога благодійному фонду була реалізована завдяки партнерам – німецьким фондам Medical та Ukraine never alone, а також Міжнародному фонду Nova Ukraine за сприяння амбасадору фонду Євгенія Кошового.

Окрема подяка від волонтерів - чудовому музичному дуету української піаністки, композитора та музикознавця Ганни Савонюк і німецького трубача Штефана Телеманна – за кошти, зібрані ними для цієї ж мети під час благодійного концерту у Берліні.

Дитячі посмішки, блискучі від щастя оченята стали найціннішою нагородою за ці старання, особливо під час частування фірмовими святковими бургерами, власноруч приготовленими Олексієм Повторейко. Хоч і смакували ними в бомбосховищі, бо лунала повітряна тривога…

«Наші військові воюють і за те, щоб наші діти жили в тій країні, де Різдво святкується традиційно, як ми звикли. Мова йде про саму атмосферу свята. Діти повинні відчувати її. У бомбосховищах та вагонах метро, паркінгах чи «за двома стінами» діти все одно продовжують залишатися дітьми та вірити у дива. Наші військові захищають, зокрема, і право кожної дитини на свято навіть у час війни, - зауважив віце-президент Благодійного Фонду Вілен Фаталов. І продовжив, звертаючись до діток: «Майбутнє нашої країни залежить від вашого здоров’я, гарного настрою та нестримного бажання навчатися всьому новому. Навчайтеся, будьте здорові, щасливі та не втомлюйтеся навчатися новому».

Дійсно, такі діти, освоївшись у спілкуванні, дарують оточуючим багато любові і радості. І вони, на відміну від нас, раді звичайним для нас речам. Вони не менш спритні, як і усі діти, вміють щиро, по-наївному сміятися та радіти. І аж ніяк не байдужі до інших. А, підростаючи, багато хто з них без ілюзій вчаться зустрітися зі світом дорослих.

Новый проект3 - frame at 0m10s

«Якщо ми влаштуємо депресивну атмосферу, - додає Олексій Повторейко, - то це лише поглиблюватиме внутрішню депресію і в дорослих. Діти, які залишені зі своїми роздумами, сам-на-сам мають розуміти, що чудо є і його можуть творити люди. Ми маємо творити для дітей проєкти про любов і віру. Зимові свята не завадять нам, дорослим, допомагати фронту. Але допоможуть нам відчути мить радості та віри в перемогу і морально стати міцнішими на наступний нелегкий рік. Саме тому ми нині приїхали і до Канева, щоб приготувати дітям бургери, подарувати подарунки і гарний святковий настрій на Різдво та Новий рік».

Дітки Канівської санаторної школи (а їх тут від 6 до 18 років аж 333!) – особливі. І потребували й до війни підвищеної уваги. Нині ж - тим більше. І не лише матеріальної, а й моральної… Для них під час війни атмосфера свята - надважлива.

Щедра хвиля добра принесла море радості, тепла й казкової магії! Щасливі емоції та радісний блиск в очах дітей стали найвагомішим доказом того, що спільно з партнерами - міжнародними фондами Ukraine never alone, Nova Ukraine, Medical e.V., мережею автозаправок OKKO і німецькими партнерами - волонтери благодійної організації «БФ «Help For Ukraine» подарували їм миті справжнього щастя.

photo_5202070655728735125_y (1)

«Наші дітки, - розповідає директор школи Сергій Гринець, - потребують уваги та підтримки дорослих, як жодні інші. Ми щиро вдячні людям із великим добрим серцем, які не забувають про них і займаються доброчинністю, допомагають тим, хто справді цього потребує: благодійній організації «БФ «Help For Ukraine» та її партнерам. Хай їм усім Господь воздасть сторицею!»

І так - дитячі мрії мають збуватися навіть під час війни. Саме за світле майбутнє маленьких українців і виборюють незалежність наші захисники. Ворог не має права забирати у маленьких українців дитинство. Тому дуже важливо дарувати дітям миті щастя.

Тому фонд готовий надати таку допомогу й іншим дитячим закладам такого типу.

За повідомленням пресслужби БО «БФ Help For Ukraine»

Новый проект26 - frame at 0m0s

P.S.

БФ «Help for Ukraine» - благодійна організація, заснована в перші дні повномасштабного вторгнення. Надає допомогу постраждалим від війни українцям, медзакладам і ЗСУ. Під його постійною опікою знаходиться понад 100 військових частин, лікарень і шпиталів. Адресну допомогу за час існування фонду вже отримало понад 80000 переміщених осіб із зони бойових дій, близько 50 дитбудинків, інтернатів, садочків і шкіл.

Фонд не збирає донати з пересічних українців, а знаходить міжнародних і українських донорів, меценатів. Це - 150 спеціалізованих громадських організацій, компаній і фондів, іноземних бізнесів, установ з-понад 10 європейських країн: США, Німеччини та ін.

Лише цього місяця програма реалізована для ВПО Києва, Вишевицької спеціальної школи, поки планується ще дві поїздки до дитячих будинків на Чернігівщину і Одещину.

А щоб таких поїздок і добра було більше, зареєструвати звернення можна на сайті: https://helpforukraine.fund/uk/kontakty/

Інформаційна служба «БФ «Help For Ukraine»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100