реклама

реклама

Видатки на ЗСУ із міського бюджету Черкас не зменшили, а перерозподілили по різних програмах різних військових формувань. Про це розповів під час прямого ефіру одному з черкаських інтернет-видань член бюджетної комісії Черкаської міської ради Нарек Казарян.

– Якщо говорити конкретно про програму підтримки ЗСУ, то після останнього засідання сесії 186 млн грн залишилося на виконання власне Програми на підтримку Збройних сил України. Але поясню: коли ми планували 443 млн грн на підтримку армії, то все скинули в одну програму – Програму підтримки ЗСУ, і не скинули нічого в підтримку ТрО та інших підрозділів, які воюють, – пояснив Нарек Казарян. – Під час сесії ми попросили Тетяну Харенко прокоментувати постатейно і попрограмно, куди скільки грошей передбачено (я про це писав у своєму фейсбуці). Ми порахували, що це 463 млн  грн.

received_334603286266374

За словами депутата, тепер перед міською радою постає дві проблеми:

– Перша – це наповнення бюджету: всі думають, як гроші витратити, мало хто думає, як ці гроші заробити, – наголосив Нарек Казарян. – Друга, не менш важлива, – це помісячний розпис. Зараз «війна» одна пройшла, коли ми перед новим роком голосували за загальний фонд, знайшли ці 440 млн, після голосування вийшло в сумі більше 460 млн грн. Тепер буде питання, щоб у помісячному розписі ці гроші були надані Збройним силам і іншим підрозділам хоча б до вересня або до жовтня. Тому що якщо їх освоєння  поставлять на жовтень-листопад-грудень, то повірте, цих грошей ніхто не отримає. Серпень-вересень – це золотий період, коли найбільша частина надходжень  надходить до нашого бюджету. Я вдячний колегам, які під час останньої сесії голосували за земельні питання, де ми випустили майже 20 аукціонів, які потенційно можуть наповнити наш бюджет на 100-150 млн, залежно від того, як вони пройдуть. Щодо сумнівів, чи вдасться виконати план із надходження ПДФО. ПДФО ми підняли лише на 5% від прогнозованого показника податкової. Це щорічна «війна» між чиновниками податкової та міською радою, вони занижують план, щоб потім сказати, що вони молодці і план з ПДФО виконали. В цьому році найменший відсоток, що ми додали,  – 5%, минулого року ми додавали 10%, позаминулого було майже 20%.

Відповів Нарек Казарян і на питання журналіста про те, як бути із новими листами від військових частин, які надходитимуть упродовж року.

– Я як депутат і член бюджетної комісії вже шукаю, де знайти майже 36 млн, щоб задовольнити до наступної сесії цю суму запитів понад 100 військових. Я один із тих, хто вміє шукати і знаходити ці кошти в різних статтях загального фонду, бюджету розвитку. Тих, хто голосував за петицію, щоб гроші на ЗСУ були пріоритетом, можу запевнити, що пріоритет цей залишився. Я готовий знаходити статті, по яких гроші використовуються неефективно або не на часі, як кажемо.

Нарек Казарян назвав умови, за яких вдасться задовольнити всі запити військових:

– Якщо у нас не буде надходжень до бюджету, якщо бізнес не буде працювати, якщо бізнесу будуть ставити палки в колеса, навіть цього наповнення не буде, тому я хотів би, щоб колеги брали активну участь у наповненні бюджету – і голосували за рішення про винесення об’єктів комунальної власності та земельних ділянок на продаж,  права оренди на земельні ділянки, котрі ми не можемо продати, і тоді, повірте, коли ми перевиконаємо плани по надходженню по землі, то грошей вистачить на всіх  і не треба буде нічого зрізати. На останньому засіданні сесії дуже багато чого що ми вважали неефективним і на бюджетній комісії зрізали та перекинули на програму підтримки Збройних сил.

За матеріалами пресслужби депутата

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Макуха 10.02.2024 14:57
«Курка, м'ясо, ковбаса
І другая піща
Утєшеніє дают
І прірост і'лішша...»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Пшонка 10.02.2024 14:45
Ну й............
Вай вай ара..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Ого-го 10.02.2024 14:41
Дуже вдало *************** ************Не треба й коментарів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100