реклама

реклама

На відміну від сонячного та сухого початку березня 2024, на поточному тижні погода змінилася: збільшилася хмарність, яка обмежила приплив сонячного тепла, температура дещо знизилася.

915

Погодну ідилію погіршили опади в зоні фронтальних розділів, повідомляє очільник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Найбільше опадів випало у Жашкові, Умані, Звенигородці та Чигирині 20-30 мм - майже місячна норма, на решті території області всього 5-8 мм-14-21% місячної норми.

Причина - активізація циклонічної діяльності над Центральною та Південною Європою.

  • У п’ятницю, 15 березня, погоду Черкащини формуватиме масштабна улоговина циклону з півдня. Часом дощ, більш інтенсивний у південній частині Черкащини. Впродовж доби температура 0-5° тепла.
  • У вихідні буде тепло, температурний фон квітневий: вночі 0-5° тепла, вдень 7-12° тепла. Південні вітри та часом невеликі дощі.

За прогностичними розрахунками, наступний тиждень пройде під знаком серії циклонічних вихорів з характерним одноманітним типом метеоумов – переважанням хмарної погоди та майже щоденними опадами різної інтенсивності у вигляді дощу, іноді з мокрим снігом. Температура вночі 0-5° тепла, вдень 5-10° тепла.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100