реклама Делікат

реклама

Червень на Черкащині розпочався незвично високими для початку місяця температурами: денними 29-32°, середньодобовими 23-24º, грунту на глибині 10 см 25-28°, що спостерігається 1 раз у 10 років.

На Черкащині синоптики прогнозують локальні грозові зливи та спеку


Про це повідомляє очільник Черкаського центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

На фоні аномально високих температур погода Черкащини поступово набула циклонічного характеру, розпочалися класично нерівномірні літні дощі – «десь густо, десь пусто». За два періоди дощів 1-2 та 4-5.06 у нашому регіоні випало 0,4-23 мм. Наразі по кількості опадів 23 мм лідирує Чигирин, 32% місячної норми. Без дощів, на жаль, залишилися Звенигородка, Золотоноша та Сміла, де утримується надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека.

Головним акцентом залишається нестійкість атмосфери, що спричинить короткочасні дощі, місцями зливи з грозами та шквалистим посилення вітру, в окремих районах можливий град, що обмежить приплив сонячного тепла.

7-8 червня, при домінуванні північних процесів температура вночі 13-18º, вдень 23-28º.

У неділю, 9 червня, із зміною вітрів на південні румби до нашого регіону почне надходити субтропічне повітря, що надасть температурам додаткового імпульсу. Температура вночі 15-20º, вдень 28-33º.

За попередніми прогностичними розрахунками, на початку нового тижня характер погоди істотно не зміниться. Надлишок вологи на фоні високих температур створюватиме «задуху» - жарке, гаряче повітря, сповнене випаровувань.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100