реклама Делікат

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно жительки м. Алчевськ Луганської області за фактами зайняття посади у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території та впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 37-річна жінка в лютому 2022 року добровільно виявила бажання та зайняла посаду «начальника управління освіти адміністрації міста Алчевськ луганської народної республіки» у незаконному органі влади.

Обвинувачена, виконуючи вказівки очільників окупаційної адміністрації держави-агресора, впроваджує критерії та стандарти освітнього процесу, регламентовані нормами та вимогами федерального законодавства рф у сфері освіти.

Луганчанка неодноразово проводила збори педагогів місцевих навчальних закладів і безальтернативно їх зобовʼязала керуватись у викладацькій діяльності нормативною базою рф, проводити навчальний процес російською мовою, користуватись виключно підручниками та матеріалами, які надходять від держави-агресора.

Обвинувачену оголошено в розшук.

Досудове розслідування «in absentia» та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечувався співробітниками УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100