реклама Делікат

Активний середземноморський циклон «Anett» вплинув на західну частину України.

photo_2024-07-26_20-13-59

Зокрема на Житомирську, Вінницьку та Одеську області, де випало від 0,5 до 1,5 місячної норми дощу. У Черкаській області, повідомляє очільник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, метеостанції в Звенигородці та Чигирині зафіксували опади в межах 16-29 мм, але цього виявилося недостатньо для суттєвого зволоження ґрунту.

На Черкащині через тривалий блокуючий процес зберігаються повітряно-ґрунтова засуха та надзвичайна пожежна небезпека. Ситуація ускладнюється через південно-східний вітер із поривами до 14-16 м/с, який сприяє швидкому поширенню природних пожеж.

Новий тиждень почався з малохмарної та сонячної погоди, що спричинена впливом антициклону з центром над Уралом. Завдяки поєднанню сонячного прогріву та надходження теплого повітря, зберігається літній температурний фон: вночі 12-17°, вдень 20-25°. Протягом наступних 10 днів опадів не очікується.

Основною причиною аномальної погоди залишається антициклон «Quentin», який у п'ятницю, 20 вересня, передасть владу західному антициклону «Serkan». Однак і він блокуватиме дощові фронти. Зміни погоди проявляться у зміні напрямку вітру на північний та зниженні температури на 2-3°: вночі 8-13°, вдень 20-25°.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 17.09.2024 07:41
Порадували, що й говорити, але все одно краще ніж потоп!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100