реклама Делікат

Мегаантициклон «Квентін», який довгий час зберігав літнє тепло, поступився місцем малорухомому антициклону "Серкан".

photo_2024-09-19_15-38-27

У його циркуляцію потрапило сухе та холодне повітря арктичного походження, що проявляється прохолодними та свіжими ранками, повідомляє очільник черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Вдень, коли сонце, яке ще залишається на небі 12 годин, прогріває екс-арктичне повітря до 25-26°, стає по-літньому тепло. Проте з заходом сонця і особливо вранці вже відчувається подих осені.

Цієї ночі більшість метеостанцій області зафіксували температуру 9-10°, на противагу попереднім дуже теплим 15-20°. Осінь вступила в період холодних ночей.

В атмосфері знову спостерігається аномальна синоптична ситуація. Антициклон "Серкан", верхня межа якого сягає висоти 19 км, розташувавшись над Скандинавією, охопив величезну територію від Ісландії до Південного Уралу. Переміщення північноатлантичних циклонів на схід заблоковано.

До 24 вересня на Черкащині переважатиме сонячна і суха погода з температурою: вночі 7-12°, вдень 20-25°. Температурний фон залишатиметься літнім — 16-17°, що на 3-4° вище кліматичної норми.

За попередніми прогнозами, лише в останні дні вересня можна очікувати на порцію атлантичних дощів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100