реклама Делікат

Однією з досить гарних та актуальних порід собак прийнято вважати аляскинського маламуту. 

Це великий собака, який має середні потреби у фізичному навантаженні. Допускається комфортне утримання в будинку, що не обмежує власників квартир у покупці такого вихованця. Вага псів становить близько 38 кг, суки важать 34 кг.

Alaskan Malamute1

Забарвлення у цієї породи чорно-біле, де вгорі переважає чорний, а внизу білий колір. Породу маламут можна переплутати з хаскі та іншими схожими породами, але нижче буде детально розказано про унікальні особливості собак. Основний акцент потрібно зробити на вихованні та харчуванні, щоб собака був справді другом людини, а не джерелом проблем.

Характер

Вони доброзичливі та товариські, завжди будуть у центрі уваги. Маламути дуже люблять дітей і в деяких випадках їх називають чи не найкращими няньками. Обмежений простір та самотність буде згубним для собаки, як і відсутність любові та уваги з боку господарів. Але собака вперта, а іноді навіть непокірна.

Вихованець стане справжнім другом, але він намагатиметься проявляти характер, а в деяких ситуаціях навпаки показуватиме свій авторитет. Відповідно маламуту потрібно заводити тій людині, яка має сильний і твердий характер.

Годування

Порода досить велика, тому витрачають багато енергії і як наслідок її потрібно відновлювати. Крім того, активність, велика вага і розміри істотно збільшують навантаження на суглоби. Іноді бувають проблеми із травленням, тому необхідно використовувати продукти, які легко засвоюються, не перегодовувати собаку та час від часу давати спеціальний корм, розроблений під цю породу.

Хвороби

На жаль, у маламут може бути ряд захворювань:

  • демодекоз;
  • гіпотиреоз;
  • аденокарцинома заднього проходу;
  • дисплазія кульшового суглоба;
  • полінейропатія.

Іноді потрібна профілактика та огляд у ветеринара, попереджаючи деякі захворювання.

Догляд

Маламути мають густу вовну, яка вимагає ретельного і постійного догляду. Кілька разів на тиждень їх треба розчісувати, створюючи красиву та блискучу шевелюру. Додатково потрібно чистити зуби щонайменше тричі на тиждень. Про пазурі також не варто забувати і своєчасно їх обрізати. Линяння двічі на рік і в цей період шерсть випадає клаптями, але переживати не варто, це нормально.

Кілька разів на місяць допускається використання сухого шампуню і не обов'язково часто приймати ванни. Загалом собаки самостійно намагаються доглядати свою вовну і дотримуються правил гігієни. Також вони ніколи не видають неприємного запаху і практично ніколи не бувають брудними.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Зінченко 12.10.2024 15:09
Чудовий друг, але утримання досить дороге...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100