реклама Делікат

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького завершився конкурс студентських робіт під назвою «Велич крізь століття: архітектурні шедеври на полотні».

088A6621

Захід був присвячений Дню художника та об'єднав студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Вони протягом п'яти днів працювали над створенням картин із зображенням готелю «Слов'янський» — однієї з архітектурних пам'яток міста.

Ініціатором та головним спонсором проєкту став підприємець і меценат Андранік Казарян, який не лише організував конкурс, але й надав необхідні матеріали для роботи та грошові винагороди переможцям. Реконструйований ним готель «Слов'янський» став головним об'єктом творчого натхнення для молодих митців.

088A6735

– Мені дуже хочеться, щоб такі конкурси стали традицією. Наступним об'єктом для зображення наступного року стане "Будинок із грифонами", а потім ми плануємо відновити і наш планетарій, — зазначив Андранік Казарян, висловлюючи свій намір продовжувати розвивати культурний потенціал міста.

Конкурс зібрав професійне журі, серед яких були знані митці та викладачі. Ганна Чуприна, одна з членів журі та керівниця народного художнього колективу «Глорія», зазначила, що вибір переможців був дуже складним через високу якість робіт.

088A6747

– Цей проєкт нагадав нам про важливість культурної спадщини нашого міста. Наші студенти вразили глибиною своїх робіт. Готель "Слов'янський" зображений у різний час доби, що додає картинній галереї унікальності, — підкреслила Ганна Чуприна. – Цей палац, який певний час був блакитним, зараз завдяки меценатам, грамотному підходу до збереження спадщини, знову має вигляд дуже близький до історичного й став перлиною нашого міста.

088A6676

Переможцями конкурсу стали:

- Перше місце: Вікторія Куць, студентка 4 курсу;

- Друге місце: Олексій Шевченко, студент 3 курсу;

- Третє місце: Анастасія Паршина, студентка 2 курсу.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзначив важливість таких ініціатив:

– Це не лише бізнес, це внесок у розвиток міста. Впевнений, що вкладені у реставрацію готелю кошти мають культурну цінність для Черкас.

Усі картини будуть передані до Черкаської міської ради, де їх використовуватимуть для презентацій почесним гостям міста.

*Новини партнерів

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Аза Ян 16.10.2024 21:12
Наступний конкурс спонсорує мій браток по бізнесу. Тема "Садово-паркове мистецтво парку Сокирнянський". Втремо носа Софіївці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 козирь чирва 16.10.2024 19:32
піарчик,так собі. Наступна памятка -Боттічеллі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100