реклама

реклама

Обласна організація «Народного фронту» обурена застосуванням на Черкащині адміністративного ресурсу з боку владних структур та підтримкою обласною владою одіозного скупщика голосів кандидата в нардепи Володимира Зубика. Про це під час нещодавнього брифінгу заявив керівник обласного виборчого штабу «Народного фронту» Максим Поляков.

– Серйозна проблема цієї виборчої кампанії на Черкащині – це використання адмінресурсу для підтримки висуванців від Блоку Петра Порошенка, – сказав Максим Анатолійович.

За його словами, голова Жашківської райдержадміністрації Наталія Стельмах відкрито агітує за Блок Петра Порошенка та кандидата в нардепи від цієї політичної сили Василя Фурмана. На зустрічах хоч із вчителями, а хоч – із сільськими головами вона закликає голосувати тільки за нього.

– Взагалі, прикро, що голова облдержадміністрації, який негласно керує виборчим штабом президентської політичної сили, кидає адмінресурс на підтримку колишніх регіоналів, – зазначив Максим Поляков. – Спочатку від Блоку Петра Порошенка в області висувають помічника екс-регіонала Володимира Зубика, а потім сам губернатор відкрито з’являється поряд із одіозним кандидатом Зубиком, який в області має репутацію скупщика голосів. То це таку владу ми хотіли бачити, це за неї ми боролися?

Між тим, стало відомо, що кандидат у депутати від «Народного фронту» Олександр Турченяк, який балотується по 195-му виборчому округу, написав заяву в міліцію про підкуп виборців у Драбово-Барятинському Драбівського району. За даними Олександра Васильовича, 21 жовтня громадянка Тетяна З. пропонувала винагороду в розмірі 250 грн тим жителям села, які віддадуть свій голос на виборах за кандидата у народні депутати Володимира Зубика та партію «Сильна Україна». Крім Тетяни З., підкуп виборців здійснювали й інші громадяни. Зафіксовано факти підкупу виборців і в інших селах району.

– Це – по суті перша справді демократична виборча кампанія, тому ще не вдалося подолати всі корупційні «знахідки» деяких кандидатів у народні депутати, «напрацьовані» в попередні роки, – каже керівник обласного штабу «Народного фронту» Максим Поляков. Він ще на початку виборчої кампанії оголосив винагороду в розмірі 10 тисяч гривень для кожного працівника міліції, який на території Черкаської області впіймає скупщика голосів від будь-якої політичної сили та доб’ється кримінальної відповідальності для нього. – На жаль, фіксуються випадки підкупу виборців, які здійснюють колишні регіонали. Розпочато кримінальні провадження. Я прошу всіх виборців звертатися з цих питань у правоохоронні органи, в Комітет виборців України, в «Опору», а також до штабу партії «Народний фронт» за телефоном 063-025-14-20. Тільки разом ми зможемо змінити ситуацію.

*передвиборна агітація


реклама

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100