реклама

реклама

Те, що з Україною ще розмовляють і МВФ веде переговори є позитивним сигналом. Гроші потрібні країні. Але погано, що це відбувається за закритими дверима, переконаний один із лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

– Це кулуарні домовленості, які поки не бачить суспільство і парламент. Та інформація, яка зараз приходить з уряду і з'являється в ЗМІ, – підвищення в сім разів цін на газ, позбавлення пенсіонерів пільг на проїзд, підвищення пенсійного віку – це не прийнятно. Переговори з МВФ повинні бути відкритими і гроші повинні йти на розвиток економіки країни, а не йти на проїдання, – переконаний Олександр Вілкул.

Народний депутат підкреслив, що уряд повинен також забезпечити своєчасне інформування про зміни держбюджету, які будуть винесені на розгляд парламенту.

– Ми виступаємо категорично проти повторення ситуації кінця минулого року, коли 29 грудня в ніч роздали проект бюджету, обсягом майже в тисячу сторінок, і уряд змусив депутатів коаліції наосліп проголосувати за цей бюджет геноциду. Зараз вони знову намагаються повторити це. Наведу приклад: за інформацією від міністра фінансів Яресько, уряд планує підвищити податкові мита на імпортні ліки на 5-10%. І це при тому, що, наприклад, ціна на ліки «Фастум-гель» вже підвищилася з 50 грн до майже вже 100 грн. Нове підвищення мита – це знову підвищення цін на ліки. І це при тому, що в цьому році очікується мінімум 26% інфляції при заморожених зарплатах і пенсіях. Навіщо влада робить такі дії, які ще погіршать життя українців? – запитує Вілкул.

Він підкреслив, що для того, щоб дійсно змінити на краще ситуацію в країні, крім кредитних грошей, необхідні реальні реформи, спрямовані на відродження економіки, розвиток промисловості, підвищення рівня життя українців, зростання заробітних плат, пенсій і соціальних допомог.

– На рефінансування комерційних банків Нацбанк знайшов близько 200 млрд грн. У нас у країні близько 13 млн пенсіонерів. Нескладно порахувати, що якби влада просто видала пенсіонерам ці гроші, то вийшло б по 15 тис. грн на людину. Куди пішли гроші – незрозуміло. У нас більше 40 банків – банкрути. І люди не можуть забрати свої гроші з депозитів. Мабуть, хтось просто нагрів на цьому руки, – зазначив Вілкул.

У березні 2015 року має відбутися засідання Наглядової ради МВФ. Глава МВФ Крістін Лагард підкреслила, що при ухваленні рішення буде враховуватися, перш за все, наявність реформ в Україні.

– Не кулуарні переговори уряду, наслідком яких може стати подальше погіршення життя українців, а розвиток нашої економіки, яке пропонує Опозиційний блок, підвищує шанси України отримати кредит МВФ, – підкреслив Вілкул.

матеріал надано прес-службою політика

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100