Минулі святкові вихідні видалися надзвичайно сонячними та теплими: температура повітря в денні години прогрівалася до 11-13º тепла.

Така помірно тепла погода позитивно впливає на зимуючі рослини. Однак, у теплі ранні весни, як правило, дружньої весни чи стрімкого наростання тепла не буває, інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За даними гідрологічних спостережень на річках області та у Кременчуцькому водосховищі вода прогрілася до 2-4°.

За прогнозом, ще завтра на Черкащині утримається антициклональний характер погоди, тому створюватимуться сприятливі умови для накопичення забруднюючих речовин в атмосферному повітрі. Черкащанам слід  утриматися від спалювання листя та сміття. Температура повітря вночі очікується близько 0º, вдень – 10-15 тепла.

12-14 березня внаслідок впливу атмосферних фронтів циклону із півдня на території області пройдуть невеликі дощі. Температурний фон дещо знизиться: вночі – 1..6º, вдень – 5..10º. Очікувані опади стримуватимуть проведення весняно-польових робіт, хоча вже на сьогодні метеостанція «Золотоноша» відзначає м’якопластичний стан ґрунту, що дозволяє техніці виходити в поле.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Е&CO 11.03.2015 00:03
З тим спалюванням листя черкащанам - хоч кілок на лобі теши! Єдина користь, яка була від муніципальної інспекції Ольги Швець - це те, що ганяли таких штрафами (а ще тих, хто листівками заліплює все на світі).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 питання 10.03.2015 18:58
шановні журналісти! у таких повідомленнях варто зазначати, за яким номером телефона можна поскаржитися на паліїв, адже у багатьох спальних районах міста активні "бабки" почали палити вогнища, а служба 1505 посилає нафіг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100