Народний депутат України Олександр Вілкул виступив проти рішення уряду та коаліції про підвищення на 280% тарифів на газ і на 66% на тепло та вніс до Верховної Ради законопроект про мораторій на підвищення тарифів ЖКГ.

– У травні українці просто не зможуть платити за тими цінами за комунальні послуги, які встановила влада. У них вже просто немає грошей! У чотири рази зруйновано курс гривні, знижені зарплати і пенсії, сотні тисяч людей втратили роботу. Подальше зростання тарифів призведе до катастрофічних неплатежів населення. При цьому влада дозволила передавати ці борги колекторам. Пенсіонерів, безробітних, матерів-одиначок просто будуть викидати з холодних квартир. Ми розробили і зареєстрували законопроект про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та закликаємо коаліцію і всіх народних депутатів підтримати цей законопроект, – сказав народний депутат, глава фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул.

Перше, згідно із законопроектом Опозиційного блоку, передбачається заборонити підвищення тарифів на ЖКГ, а ціни для населення залишити на рівні цін, встановлених за станом на 1 січня 2014 року.

Друге, в законопроекті також пропонується заборонити нарахування пені населенню за несвоєчасну оплату за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрика, теплова енергія, водовідведення, утримання і експлуатація житла та прибудинкових територій, збір сміття, ліфтове господарство). А ті гроші, які були стягнуті з населення у вигляді пені по розрахунках за житлово-комунальні послуги за період з 1 січня 2014 року до набрання чинності цього Закону, будуть зараховані в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги.

Третє, для мирних жителів, які проживають у зоні АТО і які втратили житло або не отримували житлово-комунальні послуги, плата за комуналку, пеня та інші штрафні санкції за несплату не нараховується протягом періоду до повного відновлення житла або надання іншого житла, або періоду відновлення надання житлово-комунальних послуг. Це також стосується і офіційно зареєстрованих переселенців.

Якщо Верховна рада ухвалить розроблений Опозиційним блоком законопроект про введення мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів, то Кабмін протягом трьох місяців повинен, в тому числі, забезпечити:

1) перерахунок вартості житлово-комунальних послуг, газу та електроенергії для населення за цінами і тарифами, затвердженими станом на 1 січня 2014;

2) розробити механізми повернення людям переплачених коштів за житлово-комунальні послуги, газ та електроенергію, або способу їх зарахування як авансові платежі;

3) розробити компенсації різниці в тарифах підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги населенню.

– Потрібні державні програми з енергозбереження, підвищення якості комунальних послуг. Але забирати у людей останнє, підвищуючи тарифи – це злочин. Для захисту простих українців депутати мають підтримати наш законопроект, – підкреслив Олександр Вілкул.

матеріал надано прес-службою політика

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #7 незнайка 14.03.2015 11:39
АЛЛОЧКА Вот только вернем кредиты и сразу заживем НУ КАК ТЫ ПРИВЫКЛА с 1917 или А ХУ-ХУ НЕ ХО-ХО
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Алла 13.03.2015 23:12
А при них краще жилось. А тепер тільки скакаємо. Одні троллі сидять з майданутих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Вжесь 13.03.2015 13:42
Забудьте про гречку на виборах, а подумайте чим завтра будете платити за послуги. особливо за газ, конкретно Ви, ті хто тут пише. Та й за інтернет також... Чи ви не знаєте, що таке справжня праця? і що таке справжня оплата за неї????Інфляція вже до 80 процентів добігає, а всі чомусь дуже задоволені та й дорогих іномарок на вулицях не зменшилось. А дешевих авто помітно менше стало- отже реформи йдуть......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 украина 13.03.2015 11:22
Так держать, оппозиция!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 незнайка 13.03.2015 09:38
Ти шо! А где же тогда брать деньги чтобы расплатиться с долгами за построенную в кредит городскую МИСКАНТУСНУЮ КОТЕЛЬНУЮ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 свято наближається 13.03.2015 08:48
Регионалопад продолжается: найден мертвым предводитель запорожских "титушек"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 Тася 13.03.2015 01:23
За який кошт всі хотєлки впровадити?Всім все дати,уряяяя,де золоті батони лежать не сказав?Риги проспонсорують, вони накрали,у них є.Задовбали популізмом.Під вибори комунізм з безкоштовною колбасою пообіцяють і житло на Марсі.Без л..ха і жизнь плоха,готуйте вуха до локшини,скоро парад добрих дядятьоть з гумогречкою повалять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100