Державтоінспекція Черкаської області у зв'язку з прогнозами синоптиків, відповідно до яких найближчими днями очікується дощова погода, нагадує водіям транспортних засобів, що основна небезпека при русі в дощ – погіршення зчеплення коліс із проїжджою частиною.

Коефіцієнт зчеплення на мокрих дорогах зменшується в 1,5-2 рази, що погіршує стійкість автомобіля, а тим більше – мотоцикла або скутера, нагадують у прес-службі ДАІ області.

«Особливо небезпечний дощ, який тільки почався. Покриття дороги стає дуже слизькими, оскільки пил, дрібні частки автогуми, частинки сажі та олії з вихлопних труб транспортних засобів змочуються і розтікаються по дорозі, створюючи на ній дуже слизьку, як мило, плівку.

На початку дощу потрібно бути особливо обережним, обов'язково знижувати швидкість, уникати обгонів, різких маневрів і гальмування. По мірі того, як дощ посилюється і триває, брудна плівка змивається дощем і при тривалому дощі коефіцієнт зчеплення з дорогою знову збільшується.

Після припинення дощу, коли бруд висихає, спочатку перетворюється в брудну слизьку плівку, і коефіцієнт зчеплення також зменшується», – пояснюють у прес-службі ДАІ області.

Пропонуємо водіям кілька нескладних, але важливих порад, які допоможуть підвищити безпеку руху під час сильних дощів:

- гальмувати слід плавно;

- об'їжджати ділянки дороги, приховані під водою, а якщо треба долати ці ділянки, необхідно знизити швидкість, а після проїзду просушити гальма, для чого необхідно кілька разів натиснути на педаль гальма;

- при русі під час дощу не слід наближатися дуже близько до транспортного засобу, що їде попереду, бруд із його коліс, може забризкати лобове скло;

- дощ змінює вид дорожнього покриття. Світле і матове в сухому стані асфальтобетонне покриття стає темним і блискучим, причому помітити на такій дорозі темну перешкоду дуже важко. Рух у цих умовах, навіть якщо немає ніяких перешкод, втомлює. У водія створюється враження, що він спрямовується в темну безодню, пересічну блискітками дощових крапель, що виблискували в світлі фар;

- на мокрому дорожньому покритті біла дорожня розмітка стає майже невидимою вдень і зовсім непомітна вночі. Тому обов'язок водія – бути гранично обережним;

- ні в якому разі не можна продовжувати рух під час дощу, якщо перестали працювати склоочисники або сильно забруднені світлові прилади, особливо в темний час доби.

Будьте обережні в будь-яку погоду. Бережіть життя, просять у ДАІ області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100