Як і прогнозували в Черкаському обласному гідрометцентрі, минулий тиждень закінчився аномальним теплом та помірними дощами, які приніс на Черкащину циклон Балканського походження.

За період 12-14 березня по області випало 18-24 мм, що відповідає 50-80% місячної норми. Дощі призупинили проведення польових робіт, але вони були бажаними на фоні загального дефіциту опадів, який зберігається ще з минулої осені. Щодо температурного фону, то на минулому тижні він кілька разів робив спроби перейти через +5° у бік підвищення. У минулі вихідні, незважаючи на похмуру, дощову погоду, денний максимум температури досягав +5+9°.

На поточному тижні погода змінює свій настрій. За інформацією начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, найближчі 3 дні погодою керуватиме обширний північний антициклон, через який вже сьогодні АМСЦ Черкаси зафіксувала найвище значення атмосферного тиску – 772 мм рт.ст. (найвищий показник із початку року), цифри продовжують рости. У зв’язку із цим, метеочутлива частина населення може відчувати дискомфорт, слід звернути увагу на своє здоров’я, радять синоптики. Дні будуть сонячними і помірно-теплими, а вночі повернуться заморозки до 1-4°. Середня добова температура знизиться до 2-3° тепла і майже наблизиться до березневої норми.

В останні дні тижня синоптики чекають на активізацію циклонів, як із півночі, так і з півдня. Вони принесуть значні опади на фоні прохолодної погоди.

За попередніми розрахунками, значне потепління на Черкащині можливе лише із 25 березня, проте розпочнеться воно дощовою погодою. 30-31 березня встановляться погожі та достатньо теплі дні.

Водіям авто повідомляють, що сприятливі умови для переходу на літні шини остаточно настануть після 23-24 березня. До того часу ще часто спостерігатимуться нічні заморозки та опади у вигляді дощу, можливо, мокрого снігу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100