Інфраструктурна допомогу селу повинна становити не менше 10 мільярдів гривень на рік. Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, Прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков.

За його словами, у вітчизняному АПК склалася вкрай загрозлива ситуація. Основними проблемами залишаються відсутність системної державної підтримки, надмірне оподаткування, високі кредитні ставки, а також виснаження земель.

Крім того, частка сільського господарства в українському ВВП на рівні 20% є занадто високим показником, що нехарактерно для розвинених країн. «У Голландії, наприклад, цей показник на рівні 10%. Але 10% ВВП Голландії - це більше, ніж 100% ВВП України. Тобто, Голландія тільки в селі заробляє більше, ніж Україна в усіх своїх галузях разом узятих», - зазначив політик.

За словами опозиційного прем'єра, невелике зростання у виробництві зернових в 2017 році - чи не остання хороша новина в українському АПК. «Падають врожаї буряків, соняшнику та картоплі. В Україні – найнижча врожайність на гектар землі. Як наслідок, це відбивається на всьому, аж до вартості оренди», - проаналізував опозиційний прем'єр.

Не краще йдуть справи, за словами Бориса Колеснікова, і в тваринництві. «По великій рогатій худобі триває нескінченне падіння. Цього року Україна досягла дна по свинарству. Менше поголів'я в країні не було ще ніколи за всю післявоєнну історію», - зазначив політик.

За словами Бориса Колеснікова, падіння виробництва пов'язане з втратою внутрішніх і зовнішніх ринків збуту, а також з тотальним зубожінням населення.

«Традиційні ринки втрачені, а договір про Асоціацію з ЄС не відкрив повноцінного ринку для збуту сільськогосподарської продукції. Наприклад, Україна виробляє близько 10 мільйонів тонн молока, з яких лише 500 тисяч - це молоко вищого сорту і сорту «екстра». 95% молока в Україні за західними канонами взагалі пити не можна ні в якому вигляді», - зазначив політик.

Борис Колесніков вважає, що пріоритетним завданням для уряду повинна стати державна підтримка аграріїв.

«Завдання держави на законодавчому рівні забезпечити мораторій на продаж землі не менше, ніж на 10 років. Вартість оренди одного гектара повинна бути не менше 80 доларів. Крім того, сільгоспвиробникам необхідно забезпечити можливість оренди землі на 20-25 років, компенсацію відсотків за кредитами до рівня 4-5% і відшкодування витрат за основними фондами в тваринництві - до 50%. Інфраструктурна допомога селу повинна становити 10 мільярдів гривень на рік. Ну і звичайно, в країні має бути забезпечено верховенство права», - підкреслив Прем'єр-міністр Опозиційного уряду.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 прохожий 22.11.2017 15:07
Цитую СОЛДАТ:
Ще один "знаток" появився. ;-) ;-)

Знаток, але кращий за безмозглого солдата.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 СОЛДАТ 21.11.2017 15:33
Ще один "знаток" появився. ;-) ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100