реклама

реклама

В Україні, а саме в Чернівецькій області, зареєстрували перший випадок коронавірусу, заявив у вівторок, 3 березня, заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Віктор Ляшко.

2474545

Про це повідомляє «Кореспондент».

«Учора я говорив, що у нас було чотири випадки підозри. Сьогодні ця підозра підтвердилася в однієї людини. Всі матеріали і зразки передані у вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров'я. Але випадок зареєстрований в Україні, і ми почали працювати з контактними особами. Контактних осіб небагато, всі вони відомі місцевим епідеміологам», – сказав Ляшко.

Він уточнив, що хворий повернувся з Італії.

«Сім'я – це були чоловік і жінка – самоізолювалися. І буквально через два дні після самоізоляції у людини з'явилися симптоми, які говорили про коронавірусну інфекцію. Він по пам'ятці самоізоляції звернувся з консультацією до сімейного лікаря. 29 лютого пізно вночі з'явилися симптоми, які вимагали додаткової консультації в інфекційній лікарні. Викликали швидку допомогу, і хворого доставили в госпітальну базу, яка була визначена наказом управління охорони здоров'я Чернівецької області», – повідомив Ляшко.

Потім чоловіка перевірили на грип, тести виявилися негативними.

У його дружини хвороби поки немає.

Ляшко запевнив, що медична система виявилася готова до першого випадку коронавірусної хвороби і працює в штатному режимі.

«Ми перебуваємо всі в тій же фазі розвитку епідемії, коли у нас реєструються поодинокі випадки завезеної коронаінфекції», – сказав заступник міністра.

Фото: pixabay.com

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 007 03.03.2020 20:44
Хату хворого спалили під гімн України?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100