Можливість відвідувати територію країн-учасників Шенгенської угоди передбачає певні вимоги для візитерів. Серед цих вимог головною є обов’язковість страхування усіх, хто оформляє візу для виїзду в ЄС. Крім необхідності оформлення страховки, без якої прикордонна служба приймаючої країни має право відмовити у перетині кордонів, даний поліс забезпечить фінансовий захист та організаційне сприяння його власнику, що може знадобитися під час перебування за кордоном.

фото

Повернення витрат на візу

Важливою особливістю даного страхування є безумовне відшкодування витрат в обсязі до 1600 грн., якщо власнику полісу відмовили у наданні візи. Для отримання відшкодування необхідно надати:

  • діючий страховий договір;
  • закордонний паспорт, що містить відмітку про відмову у видачі візи;
  • документи, що підтверджують витрати на оформлення візи.

Маючи на руках вищевказані документи, слід написати та надати страховій компанії заяву про настання страхового випадку, а також копії паспортeута ІНН. Таким чином страховка для візи убезпечить власника полісу від зайвих грошових втрат.

Вимоги

Страхування для подорожування країнами Шенгена має конкретні вимоги, при невиконанні яких прикордонна служба має повне право відмовити візитеру у наданні візи. Головна мета – спонукання подорожуючих оформити медичну страховку для виїзду за кордон. Це вимога більшості країн Європи, яка передбачає фінансову самодостатність та захищеність відвідувача.

Серед вимог до страховки для виїзду в країни Шенгена:

  1. Розмір страхової суми – від 30 тис. євро.
  2. Територія страхування – країни Шенгенської зони.
  3. Наявність друкованого бланку полісу.
  4. Термін дії – понад 15 днів.
  5. Ліміт франшизи – не більше 100 євро.
  6. Особисті дані (обов’язкові) – ПІБ, дата народження та адреса проживання.
  7. Наявність документів, що підтверджують оплату страхового поліса.

Крім того, оформлення страховки для візи має чітко відповідати Рішенню Ради Європейського союзу 2004/17, що регулює умови медичного страхування осіб-візитерів країн ЄС. Згідно цього документа, страхова компанія має відшкодовувати будь-які витрати, пов’язані з невідкладною медичною допомогою, госпіталізацією та транспортуванням особи, що подорожує за кордон.

Вартість полісу

Вартість страхування для виїзду за кордон є плаваючою величиною. Ціна послуги залежить від ряду факторів, головні серед яких:

  • мета та характер перебування візитера в країні - відвідування місцевих пам’яток, приїзд для роботи,  екстремальний відпочинок  -  мають різну шкалу ризикованості;
  • вік та стан здоров’я візитера - для дітей до 3-х років та літніх людей 65-80 років тариф буде дорожчим;
  • строк перебування за кордоном.

Наявність франшизи також впливає на ціноутворення полісу. Якщо в договорі прописана сума, яку страхова компанія не відшкодовує, це автоматично зменшує вартість послуги.

Переваги  ПрАТ СК «ПЗУ Україна»

Окрім повернення витрат на оформлення візи, ПрАТ СК «ПЗУ Україна» робить все можливе для максимальної зручності придбання страхового полісу для подорожі в країни Шенгена. Страховик діє на підставі ліцензій, що дають йому право на здійснення страхової діяльності у формі добровільного страхування медичних витрат, від нещасних випадків, відповідальності перед третіми особами, фінансових ризиків (АВ №500115, АВ №500112, АВ N9500104, АВ №500122). Серед додаткових переваг послуг PZU:

  • Декілька років поспіль № 1 у туристичному страхуванні, що дає гарантію надійності страхової компанії.
  • онлайн-магазин, що передбачає зручність оформлення полісу через Інтернет без необхідності відвідування офісу страхової компанії;
  • Гнучкість – можливість формувати страховий поліс під конкретного клієнта, враховуючи його індивідуальні потреби.

Медичні послуги включають в себе швидку допомогу, стаціонарне та амбулаторне лікування.

* Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 ЗЮ 13.10.2020 19:23
Вы о чем? Там мрут от короны сотнями. По всему шангену.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100