«Лікар має отримувати заробітну плату не менше 20-ти тисяч. З такою обіцянкою йшов наш Президент на вибори. І на сьогодні  це є одним із наших наступних завдань», - заявив голова політичної партії «Слуга Народу Олександр Корнієнко. Під час робочого візиту на Черкащину він зустрівся із медперсоналом обласної дитячої лікарні.

DSC_0308

 

«На сьогодні ми єдиний заклад охорони здоров`я для надання високоспеціалізованої медичної допомоги третинного рівня дитячому населенню області, – розповів головний лікар Микола Кондрацький. – Щорічно в стаціонарні відділення закладу госпіталізується  більше ніж 11 тисяч пацієнтів, з яких майже 40% мешканці сільської місцевості. А амбулаторних відвідувань - понад 55 тисяч».

З часу відкриття обласної дитячої лікарні тут проведено 36 тис. операцій, у тому числі 700 новонародженим дітям. У неонатальному центрі  врятовано життя більше ніж 7500 новонародженим пацієнтам,  в тому числі з вагою від 500 грам.

DSC_0401

Черкаська обласна дитяча лікарня пишається Центром реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи. За рік в центрі проходять реабілітацію більше 1000 дітей.

«Але для повноцінного функціонування та подальшого розвитку закладу необхідні грошові ресурси, – говорить головний лікар Микола Кондрацький. –  Основними джерелами фінансування лікарні з квітня 2020 року є кошти НСЗУ, гроші, виділені з місцевого бюджету, та від оренди майна. І якщо у 2020 році лікарня уклала договори з НСЗУ на суму  понад 62 млн грн, то у  2021 році – на 54 млн грн, тобто коштів у поточному році виділено на 13% менше, ніж минулоріч».

DSC_0381

Кошти Національної служби здоров’я України  покривають  видатки на медикаменти, харчування, поточні витрати і оплату праці. За словами Миколи Кондрацького, лікарі отримують заробітну плату на рівні мінімальної.

Гроші ж, виділені з місцевого бюджету, покривають лише оплату енергоносіїв на критично низькому рівні. Лікарня на сьогодні потребує додатково 1  млн. 75 тис. грн для розрахунку з постачальниками.

DSC_0466

«Ви робите дуже непросту справу. Але за останній «ковідний» рік усі могли переконатися, що усе обіцяне Президентом та Урядом було виконано. Зараз будемо працювати, щоб змінити ситуацію із зарплатами, –  зазначив очільник політичної партії «Слуга Народу». – Інший напрямок нашої діяльності – це інвестування у здоров’я нації. Це реалізація програм, які передбачають встановлення спортмайданчиків. Бо найкращою є ситуація – коли зарплата велика, є можливості і при цьому мало пацієнтів».

Олександр Корнієнко також повідомив, що він  ретельно вивчає проблеми у медичній галузі, і вважає, що до НСЗУ потрібно доносити позицію медпрацівників. В тому числі і щодо фінансового навантаження, яке впало на місцеве самоврядування,  і щодо гідної оплати праці українських лікарів.
Про це повідомляє пресслужба партії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 А поки два роки 31.07.2021 15:07
Олександр Корнієнко: «Наша мета – підвищити зарплати медпрацівникам

Вже бачимо, підвищили, олія по 60, гречка по 40, цукор по 40. Епоха бідності минула, наступила епоха ніщенства. Бо ціни більші ніж у ЕЕС, а заробітня плата як у Єфіопії.
Пан депутат ще не згадав про лікарів інтернів, їм взагалі держава платить всупереч Закону 80% мінімальної заробітної плати. Роблять так, щоб медики пенсіонери сконали а молоде покоління вдрало за кордон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Виборець 31.07.2021 09:42
20 тис. долярів? І ... комуналку по 40 тис., і кожному по роялю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 . 31.07.2021 07:16
Зарплату медпрацівникам до гідної їх праці підвищують вже ціле століття, з 20 років минулого століття. Але ж ніяк не підвищать. Ляпають язиками владці, а зарплати нижче , ніж у двірника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Черкащанин 30.07.2021 12:45
Один поважний пан доступною мовою розказав цим гостям чого вони варті разом з хапугою Кондрацьким.
Хто встиг зняти,поділітьс я відео, воно ефектне. В новинах не покажуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100