реклама

реклама

Участь в закупівлі товарів та послуг в діапазоні від 1 гривні до 200 тисяч чи робіт до 1,5 млн надзвичайно вигідна для виробників, дрібнооптових компаній, фермерів, ФОП, розробників програмного забезпечення, юристів тощо. Що поєднує та чим відрізняються аукціони за спрощеною процедурою та система Прозорро Маркет?

Обов’язкові елементи двох систем

Замовники повинні оприлюднити річний план закупівель із зазначенням лоту, що буде зазначений в тендері. Всі перемовини замовників та постачальників відбуваються в електронному форматі. Дані щодо пропозицій постачальників, обсягів закупівель, ціни контракту є відкритими для широкого загалу.

Замовники та постачальники мають доступ до системи через персональні кабінети на електронних майданчиках.

Як відбувається спрощена процедура закупівель

Замовник оголошує тендер, постачальники негайно отримують від електронного майданчика повідомлення про можливість запропонувати свій товар чи послуги. 3 дні триває період уточнень, формування та подання в електронному вигляді пропозицій.

Якщо на тендер подана лише одна заявка – процедура без аукціону переходить на етап кваліфікації. 2 та більше пропозицій – призначається день електронного аукціону. Перемагає найнижча пропозиція.

 1

Замовник до 5 днів вивчає документи, кваліфікує переможця, оприлюднює повідомлення про це. 2 дні відведені на оскарження, після чого укладається підписаний КЕП контракт.

Як відбувається закупівля на Прозорро.Маркет

Доступні 139 напрямків придбання товарів та послуг у електронному маркетплейсі вартістю до 200 тисяч гривень. Головна відмінність від звичайної процедури – всі постачальники до розміщення своїх пропозицій в каталозі повинні пройти кваліфікацію:

-          надати копії документів, що підтверджують легальність існування компанії та діяльність у обраному напрямку;

-          надати 20 видаткових накладних чи відомості про 5 укладених договорів в системі Прозорро за певним напрямом.

2  

Після кваліфікації постачальник розміщує відомості щодо товару та послуг в каталозі.

Замовники обирають в Маркеті вигідні пропозиції, звертаються до постачальників із уточненням обсягів та умов поставки. З постачальником, що запропонував найвигідніші умови, негайно укладається контракт. Вся процедура займає 5-10 днів.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100