реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині панує справжня осінь. Холодне повітря, яке надійшло із північних широт, знизило температурний режим і вже три доби середньодобова температура 5-6º тепла, що більше відповідає кінцю жовтня.

245384062_1953654368136905_982157458139930409_n

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

На поточному тижні Черкащина стане «ареною» боротьби циклонів та антициклонів, тому погода буде надзвичайно мінливою: спостерігатимуться «температурні гойдалки», які «перекидатимуть» нас то в у листопад, то у вересень. Такі температурні контрасти будуть супроводжуватися рвучким вітром та баричною «пилою» - атмосферний тиск різко коливатиметься.

Найближчої ночі та у першій половині дня 19 жовтня, атмосферні фронти із Західної Європи проявляться у нашому регіоні невеликими дощами. Температура вночі 1º морозу - 4º тепла, вдень 7-12º тепла. Наступну порцію дощу прогнозуємо у суботу – 23 жовтня.

Із середи, 20 жовтня, у наслідок надходження більш теплого повітря, температурний фон підвищиться. Але тепло нетривале. Якщо у п’ятницю, вдень аж 15-20º, то суботу лише 10-15º тепла.

Надалі, прогнозуємо надходження арктичного повітря. Похолодає. Втім, нічого дивного в активізації холодних процесів немає, день вже істотно відстає від ночі. Спостережні люди помічали, що із 19 жовтня, зникають купчасті хмари – яскраві представники літньої теплої погоди.

Вже зараз автовласникам слід перейти на зимові шини, а також починати перебудовуватися на зимовий стиль кермування та звикати до менших швидкостей на дорогах.

Не забувайте також про своє здоров’я. Оскільки динамічна погода з коливаннями температури повітря та атмосферного тиску може негативно впливати на стан нервової та імунної системи організму людини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100