реклама
Sucurity Police

реклама

Черкащани звертаються з роз’ясненням щодо роботи міської лікарні, адже попри все, у когось може раптово загостритися апендицит, у когось виникнути побутова травма абощо. Одна з волонтерок, несучи допомогу в центр для тероборони, пошкодила ногу, але все обійшлося розтягненням зв'язок. Проте в коментарях під дописом люди почали ділитися власним досвідом спілкування з травматологією у Третій міській лікарні.

565656

Як пояснили «Прочерку» фахівці управління охорони здоров’я в Черкаській ОДА, зараз, за законами воєнного часу, планові операції дійсно не роблять, намагаються перенести. Роблять лише А поки пропонується інший вид лікування і призначається термін операції.

– А усі переломи, оперативні втручання, що загрожують життю і здоров’ю пацієнта, вони проводяться. А те, що можна відтермінувати, відтерміновується. Наприклад, грижа стається не раптово, це поступовий процес. Щодо апендициту, відкритого перелому абощо, то дійсно тут зразу будуть надавати допомогу, – сказали фахівці від медицини.

В умовах воєнного стану медичні заклади надаватимуть допомогу усім, хто її потребує, але планові операції призупиняються, повідомляло Міністерство охорони здоров’я.

«Усі медичні заклади будуть надавати допомогу всім, хто її потребує. Наразі заклади охорони здоров’я призупиняють планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження. У медичних закладах сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів та ін. Є чіткі механізми поповнення запасів та їх оновлення. Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення», – йдеться в повідомленні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100