реклама Делікат

Губернатор: Влізло поразки не зазнав

Губернатор: Влізло поразки не зазнав

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб і після виборів продовжує висловлювати своє незадоволення знов обраним міським головою Черкас Сергієм Одаричем. Відповідні нотки незадоволення журналісти почули від губернатора на післявиборчій прес-конференції, що відбулася 8 листопада. І це при тому, що як повідомив сам Сергій Борисович, у регіоналів були взаємні договори співробітництва з «конкретною людиною». Більш того, мабуть, губернатор лише на словах такий грізний. Адже на ділі, як він сам зазначив, співпраця з новим мером Черкас повинна налагодитись, бо… на великому будівництві під назвою «ЧЕРКАСИ» Сергій Тулуб пообіцяв бути прорабом.

Ведучи мову про результати голосування в районах області, Сергій Борисович згадав про явку виборців, натякнувши на не дуже значну підтримку черкащанками свого мера.

– Якщо казати про міста, то подивіться, яка явка була 31 жовтня на виборчі дільниці. Вона (явка виборців в цілому по області – ред.) була в нас під 50% і ми тримали лідируючі позиції по Україні! Та в містах, на жаль, цього не сталося. Сьогодні ми маємо те, що в деяких містах лідери перегонів, які отримали, як кажуть, статус міського голови, їх підтримали всього 15-17%. Це стосується і нашого обласного центру, це стосується і інших міст… – сказав губернатор.

Вже під кінець розмови, коли Сергій Тулуб коментував поразку кандидата від регіоналів на посаду міського голови Черкас Євгена Влізла, він сказав:

– Що стосується міста Черкаси, поразки Влізла і таке інше. Я хочу сказати: перемогла демократія! І незважаючи на те, що ви пам’ятаєте протягом всієї виборчої кампанії хтось там кричав-верещав, що ой будуть порушення, ой буде таке, ой знімуть-не знімуть! – відверто натякнув губернатор на довиборчі припущення Сергія Одарича щодо можливості зняття його з виборчих перегонів: Чого тільки не було в засобах масової інформації! Але ж ви чули, відчули, що цього немає! Немає і не було, і ніяких таких планів не було. А те, що ми висунули свого кандидата – це наше зобов’язання. Ми політична сила! Ми сьогодні маємо в місті 9,5 тисяч прихильників. Ми висунули свого кандидата! Ми зобов’язані це робити… Хоча, ви знаєте, у нас і були (довга пауза – ред.)… взаємні договори співробітництва між конкретною людиною і керівництвом партії і ми співпрацювали. Але вибори є вибори…

Очевидно, цими фразами Тулуб підтвердив чутки, які давно гуляли містом, про те, що Одарич є фактично висуванцем на посаду мера від тої ж таки Партії регіонів. Адже його товариш – глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський – має хороші стосунки з регіоналами і є все ж таки складником державної влади. Тож губернатор висунув в мери Влізла лише в піку Одаричу, бо той не захотів йти на вибори від ПР.

– І наша політична сила, яка є демократичною політичною силою європейського зразку, найбагаточисельніша, – продовжував Сергій Тулуб. – Ми завжди будемо брати участь у всіх виборах, незалежно ні від чого. І я хотів би тут вам сказати, що ми вважаємо, що ми дуже гарно спрацювали. Ми правильно обрали стратегію. І ця стратегія допомогла виграти тій людині, якій довірили черкащани.

– То Одарич – це ваш проект? – вирвалося у журналістки, що задавала запитання.

– Ну а як ви думаєте?.. – відповів запитанням на запитання Сергій Борисович. – Черкащани і допомогли. Вибрали його. Ми з повагою до цього відносимося. І я, як губернатор, буду співпрацювати з будь-яким, хто б це не був. Аби це пішло на користь черкащан, – сказав Тулуб, віддавши належне і Влізлу, що ніколи не займався виборами, але зміг за три тижні досягти належного результату: І його сьогодні пізнають на вулицях. І він ходить з гордо піднятою головою. І люди до нього звертаються сьогодні. І всі ті звернення, з якими зверталися до нього черкащани, ми виконаємо, незалежно від того, кого обрала більшість. Ми вже зустрічалися з міським головою. Обговорили всі спільні проекти, де яка буде робота спільна. І я хочу сказати, що ми будемо спільно працювати над вирішенням проблемних питань міста Черкаси. І я в цьому буду перший помічник. Я колись обіцяв, що буду прорабом. Так от знайте – я буду прорабом! Тому що це піде на користь міста. Я це зроблю: нові робочі місця, аеропорт, річпорт і так далі. Всі питання ми обговорили і будемо працювати. І я нікому не дам можливості відійти в сторону від цих зобов’язань.

Нагадаємо, нещодавно першу після виборчу прес-конференцію проводив і міський голова Черкас Сергій Одарич. Він повідомив, що холодні стосунки між ним та губернатором стали теплішими і зазначив: «вибори все розставили на свої місця, у тому числі і зруйнували деякі міфи, якими Сергія Борисовича (губернатора – ред.) годувало його оточення».

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 чесні вибори 2010 р 09.11.2010 13:11
да одаричу важко буде, коли за спиною буде *** герой України, коли той дасть до пряника то батіжка. а може вони в двох стануть будувати Черкаси та Україну. Але навіщо їм цей головний біль, коли вони навіть не місцеві і не переживають за місто та за його людей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Лмила 08.11.2010 21:48
Да, пане губернатору, ...хороша міна при поганій грі!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Небайдужий 08.11.2010 20:58
А як же ваше Влізло.... боком вилізло?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 PVD 08.11.2010 19:26
Прораб перестройки!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 PVD 08.11.2010 19:24
Влізло "профукав", то губер шукає виправдання!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 PVD 08.11.2010 19:22
Одарич - це проект Партії Вільних Демократів,а регіони "примазуються",до креативу ПВД!
Вони вміють тільки бюлетені фальшувати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100