Цьогоріч до органів внутрішніх справ України надійшло 5 568 заяв та повідомлень про зникнення дітей. Майже кожне десяте звернення (всього – 576) щодо зникнення дитини стосується вихованців інтернатних закладів, кожен п’ятий випадок – це повторна втеча дитини, інформує УНН.

Варто відзначити, що співробітники управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України проаналізували стан організації роботи підпорядкованих в областях підрозділів КМСД щодо розшуку безвісно зниклих дітей, які самовільно залишили навчальні-виховні заклади.

Впродовж однієї лише доби за «гарячими слідами» розшукано і повернуто законним представникам 409 дітей, а це 71% вихованців та 149 (25,8%) – за матеріалами оперативно-розшукових справ.

Особливе занепокоєння викликають факти залишення дітьми інтернатів в Автономній Республіці Крим, де з початку року надійшло 148 заяв про безвісне зникнення дітей, з яких 58 – повторно. Зокрема, в Автономній Республіці Крим неповнолітня дівчинка 12 разів залишала Джанкойську школу-інтернат. Схожі показники у Донецькій – 57 (18), Запорізькій – 55 (10) та Черкаській – 29 (6) областях.

Актуальним питанням залишається організація першочергових розшукових заходів щодо встановлення безвісно зниклих дітей, які залишили навчально-виховні заклади. Так, у Київській області впродовж доби розшукано – 47% дітей, Миколаївській, Чернівецькій – 50%, Черкаській – 55,1%, Житомирській – 57,1%, Херсонській, Чернігівській, Закарпатській – 62,5% та Запорізькій – 65,4% областях. При цьому, в Україні середній показник становить – 71%.

Головним чинником, що негативно впливає на ефективність ужитих першочергових заходів та збільшує вірогідність того, що дитина може потерпіти від протиправних посягань, є несвоєчасність повідомлення у правоохоронні органи про її зникнення.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100