реклама

реклама

Міська рада Кам'янки Черкаської області звернеться до Міністерства культури та інформаційної політики щодо перейменування місцевого музею Пушкіна й Чайковського в літературно-музичний музей.

630_360_1649688363-489

Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомив міський голова Кам'янки Володимир Тірон.

«Щойно завершилося засідання виконкому міської ради. Ухвалили рішення звернутися до Міністерства культури з проханням перейменувати музей Пушкіна й Чайковського на літературно-музичний музей. Музей належить державному історико-культурному заповіднику, й перейменовувати його — прерогатива міністерства. Сподіваємося, що воно піде нам назустріч», — сказав міський голова.

Він також повідомив, що поки вирішено утриматися від рішення про демонтаж пам'ятника Пушкіну у міському парку.

«Зносити пам'ятник ми не будемо до завершення війни. Зрештою, Пушкін і Чайковський не винні в тому, що через кілька століть якийсь маніяк путін вирішив піти на Україну війною. Долю монумента вирішимо вже після війни, коли організуємо місцеве опитування. Зараз вирішили демонтувати лише погруддя російського поета біля міського ліцею №1 та запропонувати топонімічній комісії подумати над варіантами назв вулиць, які досі носять імена Герцена й Добролюбова», — сказав Тірон.

Своєю чергою директор музею Олександр Мушта зазначив, що у закладі буде доповнена тема про місцевого уродженця – польського композитора Кароля Шимановського, окремий куточок буде відведено письменникам Черкащини, які пов'язані з Кам'янкою.

На початку 19 століття в Кам'янці діяло Південне товариство декабристів. Сюди приїжджав і Олександр Пушкін. Також упродовж майже 30 років до Кам'янки в гості до сестри приїжджав композитор Петро Чайковський, який написав тут оперу «Євгеній Онєгін».

Фото: ua.igotoworld.com

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 oleg 17.04.2022 22:40
Чудово, а то Камянка на фоні всієї області якийсь куточок вшанування російської історії та культури
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Каркар 16.04.2022 19:06
Ось, до речі, сьогодні вийшло толкове відео від Підпільної Гуманітарки про те, у чому проблема з російськими/радянськими пам’ятниками та топонімами: https://www.youtube.com/watch?v=1BUIzed7GYg
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 /Solid 12.04.2022 16:01
оці тилові змагання в кого більша... "свідомість" точно сьогодні необхідні?
І Гоголя завалять?
А прозу й щоденники Тараса Григоровича? А картину - портрет Василя Жуковського?
Це не вподоблення орді?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Каркар 12.04.2022 12:35
Цитую злобный вася:
это самая большая проблема Камянки?
пушкин и чайковский родились задолго до СССР.....


Росія намагалася знищити Україну задовго до того, як стала СССРом. Часи Пушкіна та Чайковського - це ще й часи заборони навчання українською мовою в школах України, розгрому Кирило-Мефодіївського товариства, Валуєвського циркуляра, Емського указа, роз'яснення міністра освіти Російської імперії Д. Толстого про те, що «кінцевою метою освіти всіх інородців незаперечне повинно бути змосковщення», і так далі і так далі.

І я цілком розумію людей, які після звірств російських орків на нашій землі не хочуть навколо себе бачити нічого російського.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 злобный вася 12.04.2022 11:08
это самая большая проблема Камянки?
пушкин и чайковский родились задолго до СССР.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 бродяга 12.04.2022 10:29
Вот и хорошо .Вероятно Петр Чайковский и родился, и жил далеко от страны аккупанта .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Сергій 12.04.2022 10:20
Пам'ятник Пушкіну треба зберегти, ал додати додати щонайменше дві таблички з цититаи. першу - з "полтави" про "красу черкасских дочерей", другу - з статті "О ничтожестве литературы русской" (1834 рік) або статті "О факторах, сдерживающих развитие нашей словесности" (1824 рік). Наприклад, "..русский язык ни для кого не может быть привлекателен".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100