реклама Делікат

Петро Чернявський (лідер руху «Черкаси – твій дім») переконаний, що вибори відбувалися нечесно. Мовляв, насправді він набрав більше 5 тис. голосів на виборах мера Черкас. Нагадаємо, як повідомляла громадянська мережа «ОПОРА», на виборах голови міської ради Петро Чернявський набрав 1 325 голосів, але потім, за уточненими даними цифра виявилася більшою на дві тисячі. «Прочерк» вирішив поцікавитися в пана Чернявського чи задоволений він результатом виборів. Як виявилося, – ні. Однак Петро Олексійович не втрачає надії і збирається балотуватися на посаду мера і на наступних виборах.

Чернявський не мириться із результатами виборів і готуватиметься до нових

Чернявський не мириться із результатами виборів і готуватиметься до нових

– Нинішні вибори – це були вибори не міської влади, а вибори політичних прапорів. Тобто люди прийшли голосувати не за міську владу, не за мера, не за депутатів, а за політичні партії, за ту чи іншу політичну силу. Вважаю, що ці вибори були вкрай заполітизовані. І тому місцевих виборів, як таких, не відбулося. Відбулися вибори на зразок парламентських чи президентських, коли на виборчі дільниці прийшли лише прапороносці, а не незаполітизовані жителі міста, – переконаний Петро Чернявський. – Я ж був єдиним кандидатом, у кого був стратегічний план розвитку міста. І тому, якби черкащани свідомо прийшли на вибори вибирати мера, а не політичну силу, то вони б задали питання іншим кандидатам: «А у вас є план дій, який передбачає розвиток міста?» Тому я вважаю, що голосувати прийшли лише прихильники тієї чи іншої політичної сили. От дивіться «Блок Булатецького» на минулих виборах набрав біля 4%. А сьогодні на виборах мер пан Булатецький набрав 10%, бо за нього прийшли проголосувати бютівці. До речі, за «Батьківщину», як за політичну силу, на 3 тис. більше проголосувало, ніж за нього, як кандидата від цієї політичної сили. То він потягнув назад політичну силу. Теж саме і з регіоналами, з їхнім кандидатом Євгеном Влізлом.

– У такому разі, чи не було вашою помилкою те, що ви йшли на вибори від такої не дуже популярної партії як «Справедлива Україна»?

– Ми йшли не від політичної партії. Ми розкручували місцевий проект – громадську організацію «Черкаси – твій дім». А «Справедлива Україна» вимушена була стати тією політичною партією, від якої я балотувався. Бо закон передбачав висування на вибори лише через політичні партії. Ми позиціонували свою, умовно скажемо, партію (нашу громадську організацію) не як партію всеукраїнського рівня, а як місцевий проект. І ми переконували людей, що треба вирішувати місцеві проблеми, а не підтримувати ту чи іншу політичну силу. Тобто ми хотіли об’єднати черкащан навколо міських проблем: ям на дорогах, тепла в домівках, протікаючи дахів тощо. Нам не вдалося донести це до тієї критичної більшості людей, яка б забезпечила перемогу нашої філософії.

Протокол засвідчує майже десятиразове відставання кандидата Чернявського від кандидата Одарича (Олеговича)

Протокол засвідчує майже десятиразове відставання кандидата Чернявського від кандидата Одарича (Олеговича)


– Чи не розчаровані в черкащанах, що голосували не за особистості, як ви кажете, а за політичні прапори?

– Я не передбачав, що буде така низька явка. Тридцять з чимось відсотків – це не вибори. Така явка і показала якраз те, що люди просто не прийшли на вибори, і перемогли лише ті прапороносці, що притягнули своїх фанатів. Якби прийшло хоча б 60-70% виборців, результати виборів абсолютно були б інші. Наші прихильники і просто не заполітизовані люди не прийшли на вибори, бо вони не вірять, що можуть бути якісь зміни. Ну це вже менталітет українців, які думають, що ніколи нічого не зміниться.

– Але ж якщо брати Володимира Мамалигу, то люди голосували за нього, як за особу, бо назву партії, від якої він йшов на вибори, навіть не всі можуть назвати правильно…

– Що стосується Мамалиги, то тут люди просто голосували проти Одарича і Влізла. Тому що це була така опозиційна сила, яка «мочила» владу. І звичайно, Мамалига розкручувався всі чотири роки на своєму каналі і в газеті. У нас же ще люди голосують, бо прізвище бачать знайоме. До речі, за мене проголосувало більше ніж три тисячі виборців. Ми по своїм протоколам підрахували, що за мене віддали голоси п’ять з чимось тисяч черкащан. Тобто близько 2 тис. голосів було вкрадено. Та вже не варто щось доводити. Однак констатую: вибури були вкрай нечесні. Це була тотальна система каруселей, підкупів і так далі. Але це окрема тема, на якій всі піаряться, і я про це говорити не хочу. А оцей результат – близько 5 тисяч – відповідає тим зусиллям, які ми вклали у вибори. Після кожної моєї зустрічі від 80 до 90% людей розходилося з бажанням віддати за мене і мою команду голоси. Але ж закон, який обмежує в часі непровладних кандидатів, не дав можливість нам розкрутитися. Одарич і Мамалига чотири ж роки розкручувалися…

Для Чернявського ще не настав його час...

Для Чернявського ще не настав його час...

– Результат цих виборів будете розглядати як фундамент для будівництва планів на наступні вибори?

– Безумовно. Ми зробили старт. І я думаю, за ці декілька років, які пройдуть, ми все-таки зуміємо донести нашу програму і наше бачення набагато більшій кількості людей. Ми й так за три тижні досягли результату в рази кращого, ніж партія Гриценка, Тігіпка, Єдиний центр, Народна партія. А це ж партії всеукраїнського рівня, лідерів яких добре знають!

– Можна очікувати, що через декілька років Петро Чернявський буде одним з суперників на мерських перегонах?

– Безумовно. Ми готуємо команду, ми бачимо, що ми на вірному шляху. Наша організація називається «Черкаси – твій дім», бо ми хочемо донести усім жителям, що це місто справді їхній дім.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Степаныч 11.11.2010 14:00
Петя, чья корова бы мычала.. ***... лучше займись достройкой своего торгового центра (зеленый фасад, слева от завода "Богдан"), или продавай его!.. а то эти недострои уже запарили!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 голос 11.11.2010 12:31
продуеш и следуещие выборы, то же ждет и Мамалигу и Билоусова и Булатецкого, если не будете объединяца и договариватся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 ЯR 10.11.2010 16:44
Дякую, Петро, за чудовий анекдот! Я давно так не сміявся ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ПЕГАС 10.11.2010 15:19
Петро, розслабся...Припини займатись ерундою і спрямуй свої зусилля на якусь корисну справу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100