До смілянських правоохоронців майже щодня почали звертатися скривджені жінки із повідомленням про пограбування. Усі вони розповідали, що невідома особа швидко наближалась до них та миттєво зривала з шиї золоті прикраси, після чого зникала в темряві. Обличчя кривдника не вдалося розгледіти жодній із потерпілих жінок: злодій старанно приховував його під капюшоном.

Працівники міліції почали ретельно перевіряти раніше судимих осіб, які притягались до відповідальності за скоєння схожих злочинів.

У цей час сталося нове пограбування: у місцевої жінки невідомий чоловік відібрав сумочку, в якій знаходився мобільний телефон і банківська картка. Згодом правоохоронці отримали інформацію, що з рахунку потерпілої намагалися зняти кошти, але в той час картку вже було заблоковано, тому спроба виявилася невдалою. Обличчя невідомого зафіксувала камера відеоспостереження банкомату. У відображенні потерпіла впізнала свого кривдника.

Працівники міліції оперативно встановили особу зловмисника: ним виявився 27-річний непрацюючий, раніше не судимий житель міста Сміла.

Під час перевірки ломбардів та їхніх філій було встановлено, що цей чоловік протягом декількох місяців неодноразово здавав до ломбарду різні золоті прикраси під своїм прізвищем. З'ясувавши таким чином, що молодик має причетність до серії пограбувань, оперативники виїхали на затримання грабіжника.

Коли на порозі квартири підозрюваного з'явилися люди в погонах, він почав нервуватись та намагався виправдовуватись. Під час особистого огляду у підозрюваного виявили мобільний телефон потерпілої та квиток на потяг до Москви, який повинен був відправлятися за декілька годин. Зловмисника відразу затримали і доставили до міськвідділу міліції.

На слідстві затриманий зізнався в серії пограбувань та вказав на своїх спільників, двох давніх знайомих із сусіднього району, 21 та 29 років, які приїздили в Смілу. Молодики разом грабували жінок, а здобуток ділили порівну.

Троє учасників раніше не мали проблем із законом, тому тривалий час залишалися невідомими.

Наразі усі учасники злочинної групи затримані .Стосовно них обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Смілянським міськвідділом міліції порушено ряд кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Проводиться подальша перевірка на причетність затриманих до інших злочинів. Слідство триває, повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100