реклама

реклама

За дорученням голови обласної ради Анатолія Підгорного 13 квітня відбулася робоча нарада, де обговорювали питання безпечного функціонування обласного драмтеатру, зокрема можливості проводити вистави й заробляти кошти.

135922501_1755750487934721_7087902421530957132_n

Нараду провів перший заступник голови Роман Сущенко. У ній брали участь заступники голови облради Лісовий Сергій і Володимир Доманський , заступник голови ОВА Роман Карманнік та керівники профільних департаментів, представники Черкаського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Зауважимо, що з 1 квітня в Україні поступово розпочали роботу заклади культури та мистецтв. Про це заявив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Однак працювати можливо лише з урахуванням вимог воєнного стану. Тобто у випадку повітряної тривоги усі глядачі повинні пройти в укриття, яке розташоване в закладі.

DSC_0060

Аби дотримуватися поставлених вимог черкаські театрали зараз шукають безпечні локації для вистав. Також планують провести професійний запис своїх постановок, аби була можливість "продавати їх" глядачам і заробляти кошти.

За словами в. о. директора театру Євгенія Сіліна, працівники прагнуть відновити діяльність аби дарувати своїм глядачам позитивні емоції й полегшити страждання людей від пережитих жахіть війни.

Так, частина працівників зараз отримує 60 відсотків від заробітної плати. Однак, зважаючи на воєнний стан та й узагалі дефіцит обласного бюджету, це дасть можливість "довше протриматися на плаву".

Та попри труднощі актори провели вже 7 благодійних вистав для дітей внутрішньо переміщених осіб, наших захисників та курсантів на різних локаціях. Також встигають займатися і волонтерською діяльністю та допомагати нашим захисникам. Дехто з працівників театру вже в лавах ЗСУ і бореться за свободу українського народу.

Культура - це м’яка сила. Вона здатна повернути українців до нормального життя в новій воєнній реальності.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської облради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100