реклама

реклама

Днями стали відомі переможці цьогорічного національного фіналу «GENIUS OLYMPIAD UKRAINE» (Олімпіада Геніїв – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року).

У 2022 році Україна першою в світі виборола право проводити національний етап Олімпіади геніїв, який тривав цілих п’ять місяців. А наше місто отримало надзвичайний результат - команда Черкаської спеціалізованої школи № 3 зібрала комплект нагород: 2 «срібні» та 4 «бронзові» медалі, а також 5 почесних відзнак! За сумою отриманих здобутків в опублікованому рейтингу заклад отримав номінацію «Найкращий заклад «GENIUS Olympiad Ukraine» 2022»!

278777498_519817643015317_567104421295370620_n

Екологічні проєкти учнів були представлені у чотирьох номінаціях: НАУКА, МИСТЕЦТВО, КРЕАТИВНЕ ПИСЬМО, КОРОТКОМЕТРАЖНИЙ ФІЛЬМ. Срібні медалі отримали учениці 9-А класу Діана та Кіра Остроушко у номінації «Короткометражний фільм. Анімація» та учень 11-А класу Володимир Назаренко у номінації «Наука. Енергія та ресурси». Бронзові медалі вибороли – Кароліна Гушта (7-В клас) у номінації «Короткометражний фільм. Анімація», Ніна Коломієць (8-А клас) у номінації «Наука. Екологія та біорізноманіття», Роман Братчиков (9-Б клас) у номінації «Наука. Якість навколишнього середовища» та Марія Тимошенко (9-Б клас) у номінації «Креативне письмо. Коротка розповідь». Почесними відзнаками були відмічені Єгор Скрипник (8-А клас) у номінації «Наука. Якість навколишнього середовища», Каміла Петруша (8-Б клас) у номінації номінація «Креативне письмо. Коротка розповідь», Ілля Круць (9-Б клас) у номінації «Креативне письмо. Коротка розповідь», Катерина Уварова (10-Б клас) у номінації «Наука. Екологія людини», Георгій Комарчев та Самарський Артем (10-Б клас).

Автори проектів отримали еко-перепустки і були запрошені до першого Національного фіналу.

Підготували учнів до значних перемог вчителі школи: Світлана Будавіцька, Людмила Довгаль, Олена Клименко, Вікторія Чернуха, Ольга Соломка, Альона Микитенко та Ліна Хотько.

«Наші учні отримали прекрасні результати, а їх ідеї щодо необхідності дослідження та захисту екології настільки мають глибинний аналіз, що дійсно можуть бути використані і в реальному житті. Впевнена, що так і буде одразу після закінчення війни. А поки що вдячна всім учням та їх вчительці за невпинну роботу, яку вони не припинили навіть за таких складних обставин. Ви – молодці, і з такою наполегливістю ми швидко зможемо відновити нашу країну», - прокоментувала результати олімпіади заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Довідково. GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року.

Метою «GENIUS Olympiad» є сприяння глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню сталого розвитку за допомогою фундаментальних наук, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Конкурс спонукає до вирішення викликів та створює можливості отримання знань і розвитку навичок, необхідних лідерам та агентам майбутнього, які сприятимуть забезпеченню екологічної сталості протягом усього їхнього життя. Саме тому GENIUS є абревіатурою від «Global Environmental Issues and Us» (Глобальні екологічні проблеми та ми), а девіз конкурсу – заклик «Збудуємо краще майбутнє разом!».

Завдання GENIUS Olympiad спрямовані на вирішення різноманітних аспектів глобальних екологічних проблем шляхом:

  • створення можливостей у всьому світі долати проблеми довкілля, а також виявляти здатність генерувати рішення;
  • розвитку екологічної свідомості молоді;
  • підтримки учнів у захисті та покращенні довкілля;
  • створення платформи для молоді з усього світу з метою обміну ідеями;
  • інформування громадськості про глобальні екологічні проблеми.

Щороку участь у фіналі конкурсу беруть більше 1000 учасників з понад 70 країн світу, а за всю історію «GENIUS Olympiad» було зареєстровано 11 846 проєктів із 78 країн.

Згідно з правилами проведення конкурсу, до участі запрошуються винятково здобувачі освіти 8–11 класів, яким виповнилося 13 років.

За інформацією Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100