реклама Делікат

Радченко: Будь-кого у міліцію брати не будемо

Радченко: Будь-кого у міліцію брати не будемо

В управлінні МВС Черкащини нині не вистачає працівників. Так, на нестачу кадрів скаржаться насамперед в патрульно-постовій службі. Не вистачає в області і дільничних інспекторів міліції. Тож обласне керівництво міліції радить усім бажаючим звертатися у райвідділи та йти на службу в органи внутрішніх справ. Про всі переваги служби в міліції розповів начальник управління кадрового забезпечення УМВС України в Черкаській області Сергій Радченко.

– Переваги такі: термін служби для отримання пенсії – 20 років. І людина виходитиме на пенсію не у 60 років, як в цивільних організаціях, а у 45 років. Також, згідно закону «Про міліцію», користуємося безкоштовним проїздом в громадському транспорті. Нам видають форму. Мінімальна заробітна плата міліціонера становить 1700 грн. Це досить непогано для молодої людини. А сільські дільничні інспектори для обслуговування далеких сіл забезпечені автотранспортом: починаючи від «Таврії» і закінчуючи ВАЗами і УАЗами. Планується видача автомобілів дільничним інспекторам і працівникам патрульної служби і цього року.

Нині практично у всіх районах області не вистачає дільничних інспекторів. А працівників патрульно-постової служби не вистачає у містах обласного підпорядкування – Золотоноші, Смілі, Умані, Черкасах. Всього не вистачає 11 працівників ППС.

– Через це наші міліціонери змушені виконувати більший обсяг робіт, – говорить Сергій Радченко. – І хоч у нас показник нестачі працівників один з найменших по Україні, проте все одно укомплектованість кадрами повинна становити 100%.

Вимоги до бажаючих працювати в органах внутрішніх справ – вища юридична освіта і служба в збройних силах України. Відбір працівників дуже прискіпливий.

– Коли ми беремо людину на службу в органи внутрішніх справ, то кандидат пише у нас диктант, здає заліки з фізичної підготовки, проходить у нашому центрі тестування, а також проходить лікарську комісію, – пояснює Сергій Васильович.

Разом з тим, позаочі правоохоронці кажуть: «Основна проблема в міліції сьогодні – це низька заробітна платня і режим роботи. Зарплата 1700 грн., а режим роботи – зранку і допоки Бог дасть… А тоді вночі втомлений чоловік приходить додому і приносить вказану суму в сім’ю… А ще ж на таку роботу потрібно ретельно відбирати людей, адже міліціонер повинен витримувати і значне психологічне навантаження».

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Саша 17.04.2014 19:09
Тут я з вами незгоден, що ппс читати і писати не уміє. Дай бог ще кожному вивчити стільки статей законодавства як вони знають. І до речі якщо не один би сержант з ппс мене уже б на світі не було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Україна 11.11.2010 21:48
Риба гниє з голови,а не з хвоста!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 хакер 11.11.2010 15:53
Ага і на турніках висять як кишки, підтягуватись з такими мамонами важко!А двух слів звязати не можуть! Зато він ППС
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Бывалый 11.11.2010 14:48
Все это туфта, форму они за свой счет покупают кто ее выдает. Да при первый раз выдадут, а потом покупай за свой счет. Какое высшее образование...пацанов наберут а потом оно же и создают кучу проблем. Взятки, поборы, издевательства... НЕт отбора....нет зарплаты достойной..... Вы спросите любого милиционера дорожит ли он работой 90% ответят что нет.... появится место с хорошей зарплатой и уйдет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Жэкан 11.11.2010 09:11
Ой нимагу :) Это пэпсы чтоли диктант пишут? Да они с трудом имя свое напишут. Какая там высша освита? Вы что? :) Наберут ***, а потом с ними на улице объясняйся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100