реклама

реклама

Розпочався переліт із лісосмуг на посіви озимої пшениці клопа шкідливої черепашки та інших видів клопів. Про це повідомляють фахівці управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Черкаській області.

279495586_368104188681531_7511030583563916690_n

Надалі клопи поступово розселятимуться на всіх площах зернових колосових та завдаватимуть шкоди рослинам, зумовлюючи їх відставання у рості й розвитку, передчасне пожовтіння, білоколосість.

За перевищення фітофагами порогу шкодочинності на озимих зернових культурах у фазу розвитку вихід в трубку – 2 особини імаго на кв.м, на ярих зернових культурах (фаза кущіння) – 3-4 особини на кв.м рекомендується проводити обробки одним з інсектицидів: діюча речовина альфа-циперметрин, диметоат, лямбда-цигалотрин, гамма-цигалотрин, імідаклоприд, імідаклоприд+лямбда-цигалотрин, дельтаметрин, хлорпірифос+циперметрин, тіаклоприд+дельтаметрин, клотіанідин+лямбда-цигалотрин та іншими інсектицидами згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» за регламентами наявних технологій.

Зазначені препарати ефективні проти супутніх фітофагів зернових колосових культур: злакових попелиць, злакових блішок, злакових п`явиць, злакових мух, цикадок.

Застосовуючи засоби захисту рослин, варто пам`ятати:

  • захисні заходи слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години;
  • не менше як за дві доби про час та місце проведення обробки необхідно обов`язково попереджувати голів ОТГ, старостів сіл і селищ, жителів села та пасічників;
  • на оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100