реклама

реклама

Сьогодні близько 3-ї ранку в диспетчерську екстренки надійшов виклик про пологи у 32-річної жінки в селі Ірдинь, Черкаського району. Відомо було, що у жінки це мали бути 8-мі пологи. За вказаною адресою виїхала бригада екстренки.

Дорогою до лікарні у жінки розпочалися потуги, тож фельдшер Оксана Мельник зрозуміла, що будуть народжувати в автомобілі. На в’їзді в Дубіївку зупинилися і прийняли пологи – на світ з’явилася здорова дівчинка.

280066416_7444605685611761_7811012869023246939_n

Медик розповідає, що працює на швидкій вже 31 рік. За цей час – це другі пологи «на колесах» в її практиці.

«Перший у нас був хлопчик, тепер пішли на дівчинку, – сміється Оксана Олександрівна. – Чи встигла злякатися? Та зовсім ні. Я знаю цю мамочку давно, за всіма дітками ми її возили у пологове. Знаю, як швидко вона народжує, тож була готова. Ще й дорога у поганому стані – швидко не поїдеш. Знала, що навряд доїдемо до лікарні. Бо й дівчаток-диспетчерів попросила повідомити лікувальний заклад, що їдемо, але якщо встигнемо. Хто встиг злякатися – так це наш водій, бо він мені допомагав, а опісля в нього й руки тряслися».

Найбільше, каже фельдшер, переживала, щоб пологи були природні і фізіологічно правильні. Щоб ускладнень не було чи з мамою, чи з дитинкою. А якщо все природньо – то нічого страшного немає: все знаєш і все чітко робиш.

«Кожне народження, кожна дитинка – це як свято в родині. От у нашій родині сьогодні теж таке свято відбулося, – з теплотою каже Оксана Олександрівна. – Добре, що все добре. Хай ростуть тепер дітки і старші, і менші. А головне – ростуть на нашій мирній землі».

Життя не зупинити, добро не зупинити. Кажуть, що дівчатка народжуються до миру, тож хай це буде добрим знаком для нашої якнайшвидшої перемоги

КНП "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100