реклама
Sucurity Police

реклама

Навіть в умовах воєнного стану ювенальні прокурори вживають заходи до захисту прав та інтересів дітей.

ДТП

Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення 36 – річним мешканцем Черкаського району правил безпеки дорожнього руху, який керував транспортним засобом в стані сп’яніння, що спричинили загибель кількох осіб та завідомого залишення без допомоги потерпілих, які перебували в небезпечному для життя стані.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.08.2021 водій автомобіля «Opel Vivaro», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаюсь по проїзній частині вул. Гагаріна в м. Черкаси, не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив наїзд в дерево. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 15-річна пасажирка транспортного засобу загинула на місці події, її неповнолітня подруга не приходячи до тями померла в медичному закладі. П’ять повнолітніх  пасажирів, які перебували в транспортному засобі отримали легкі тілесні ушкодження.

Відразу після дорожньо-транспортної пригоди водій транспортного засобу не виконав свого громадського обов’язку, що поклав на нього закон і загальновизнані норми моралі, не переконався чи потребують потерпілі допомоги, не  вжив заходів для надання екстренної (швидкої) медичної допомоги потерпілим чи виклику бригади швидкої медичної допомоги, не повідомив про дану дорожньо-транспортну пригоду орган чи уповноважений підрозділ Національної поліції, з місця події зник, при цьому залишив потерпілих на проїзній частині в небезпечному для життя стані.

Вчинення обвинуваченим інкримінованого злочину доведено в повному обсязі.

За принципової позиції сторони обвинувачення вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 16.05.2022 водія визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 286 – 1, ч. 1 ст. 135 КК України, та засуджено до реальної міри покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 років.

На даний час судове рішення не вступило в законну силу.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100