реклама

реклама

Черкаською окружною прокуратурою спільно з Черкаським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області за сприяння співробітників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).

283336912_1404901399957994_497017467739868331_n

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2021 році між виконавчим комітетом однієї з сільських рад Черкаського району та приватним підприємством укладено договір підряду на ремонт частини приміщень закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Встановлено, що інженер не перевірив обсяг та якість фактично виконаних робіт і завірив своїм підписом та печаткою акт приймання виконаних будівельних робіт. Як наслідок, на рахунок підрядника надлишково перераховано близько 161 тис. грн. бюджетних коштів.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 367 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської окружної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100