реклама

реклама

Днями Чигиринські лісівники спільно з рятувальниками провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожеж в природних екосистемах.

За задумом, умовну пожежу в лісовому масиві виявлено завдяки відеонагляду на пункті спостереження Чигиринської лісопожежної станції.

Першим до місця загорання прибув оперативний розрахунок лісівників із лісопожежним модулем. Після проведення розвідки та гасіння пожежі, на допомогу з лісгоспу спрямовано пожежну автоцистерну, а також тракторну техніку з плугом та грунтометом.

IMG_20220622_121332

Відповідно до інструкції взаємодії, до гасіння пожежі в лісі були залучені також сили і засоби 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Особливо важлива була участь у боротьбі з вогнем автомобілів високої прохідності на базі «ЗІЛ» та УАЗ-469, які спеціально обладнані для гасіння пожеж в природних екосистемах.

Під час проведення навчань відпрацьовані тактичні схеми гасіння лісових пожеж за умов високого класу пожежної небезпеки та сильного вітру. Водночас вдалось перевірити оперативність спеціальних служб, організацію зв’язку та взаємодії.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100