реклама

реклама

Виконавчий комітет хоче підтримати Черкаську міську дитячу лікарню у важкі часи. Проблеми і подальшу долю медичного закладу обговорили під час розгляду питання про затвердження фінансового плану цього комунального підприємства.

IMG_9220

Як зазначив міський голова Анатолій Бондаренко, до нього надійшли звернення щодо імовірного скорочення медичного персоналу у дитячій міській лікарні.

«Ми повинні зробити усе можливе, щоб зберегти якісне надання медичних послуг нашим дітям, а людям – роботу», – наголосив міський голова.

«Не потрібно створювати соціальну напругу, коли іде війна», – додав його заступник Віктор Беззубенко.

Як повідомила виконуюча обов`язків директора КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» Клавдія Попко, нині лікарня перебуває у непростому фінансовому стані.

«Після початку віськової агресії вийшла низка законодавчих актів, які взагалі забороняли нам робити планові госпіталізації, потім були внесені поправки, і нам дозволяється робити планові госпіталізації (50% на хірургічні ліжка, і 70% – на педіатричні ліжка). Також багато дітей покинули місто, але зараз вони повертаються. У нас зараз є багато звернень дітей внутрішньо переміщених осіб. Зараз на середину року ми можемо досягнути показників, які були у 2021 році. Якщо НСЗУ змінить підходи до оплати у кращій для нас бік, а зараз це питання розглядається, то ми можемо знову стати самодостатнім закладом. Наразі нам не вистачає чверті для виплати зарплати у повному обсязі. Ми вже зробили певні кроки, частина ставок були скорочені. Якщо чверть працівників скоротити, то ми не зможемо якісно надавати послуги», – зазначила Клавдія Попко.

Вона додала, що навантаження на заклад може збільшитися у випадку військових дій або погіршення епідемічної ситуації.

У департаменті охорони здоров`я та медичних послуг зазначають, що дитячій лікарні до кінця року не вистачає близько 7 мільйонів гривень. Члени виконавчого комітету дійшли спільної думки щодо того, що закладу необхідно надати необхідну фінансову підтримку з міського бюджету. Натомість профільному департаменту доручили детально вивчити ситуацію у закладі і запропонувати шляхи її вирішення.

Зауважимо, що нещодавно був ухвалений закон №6306 щодо удосконалення надання медичної допомоги. Цей закон надає право Національній службі здоров`я визначати перелік закладів, з якими вона в межах госпітального округу буде заключати пакети на надання того чи іншого виду медичної допомоги. Тож доля цього лікувального закладу у подальшому буде вирішуватися на державному рівні.

Про це пише сайт Черкаської міськради

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Питання 22.07.2022 11:22
А влада не хоче "підтримати" з власних кишень не компетентність призначених ними керівників?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Дмитро 20.07.2022 14:32
Дві лікарні обласна дитяча та міська дитяча напівпусті,діте й обмаль, зате персонал на місті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Анна 20.07.2022 00:06
Сейчас и так очень многие без роботи, может зарплату сократить и рабочее время но сохранить рабочее место.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100