реклама
Sucurity Police

реклама

За останньою інформацією ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», якість річкової води на комунальних пляжах міста Черкаси «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький» не відповідає вимогам санітарно-гігієнічних нормативів, зокрема за органолептичними показниками.

plag_Cherkasu_2022  

Крім того, у річковій воді акваторії пляжу «Митницький» виявлено перевищення нормативу за індексом лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП), яка є санітарно-показовим (індикаторним) мікроорганізмом фекального забруднення об’єктів довкілля, зокрема поверхневих водойм. Значний вміст такої кишкової палички свідчить про можливу присутність у воді патогенних хвороботворних мікроорганізмів.

Ситуація наразі ускладнюється інтенсивними опадами, коли із дощовою водою у водойми потрапляє вуличний змив та інші забруднювачі з поверхні ґрунту.

Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендує нині утриматися від купання на зазначених пляжах міста Черкаси. Дбайте про своє здоров’я!

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100